Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, buğulama

Balık Buğulama

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Buğulama



BALIK BUĞULAMA

Malzemeler ; 4 kişi için


1 Kg Balık


1 çay bardağı ZeytinYağ


1 adet Limon


1 çay bardağı Su


1 demet maydanoz


Tuz

Yapılışı;


Temizlenmiş balıklar düz bir tencerenin dibine sıralanır Üzerlerine zeytinyağ, tuz ve su konur İnce ince doğranmış maydanozlar serpilir Hepsinin üstüne ince ince dilimlenmiş maydanoz konur


Tencerenin kapağı kapatılıp 10-15 dakika kadar pişirilir


Buğulama Uskumru, Tekir, Hamsi ya da Sardalya balıklarından yapılabilir


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.