ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427310)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:21 AM

Balık Buğulama
 
BALIK BUĞULAMA

Malzemeler ; 4 kişi için


1 Kg Balık


1 çay bardağı ZeytinYağ


1 adet Limon


1 çay bardağı Su


1 demet maydanoz


Tuz

Yapılışı;


Temizlenmiş balıklar düz bir tencerenin dibine sıralanır. Üzerlerine zeytinyağ, tuz ve su konur. İnce ince doğranmış maydanozlar serpilir. Hepsinin üstüne ince ince dilimlenmiş maydanoz konur.


Tencerenin kapağı kapatılıp 10-15 dakika kadar pişirilir.


Buğulama Uskumru, Tekir, Hamsi ya da Sardalya balıklarından yapılabilir.


Afiyet olsun......


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.