![]() |
İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi Yapılışıkalkan filetosu nasıl pişirilir - soslu kalkan Hazırlama Süresi : 45 dk Pişirme Süresi : 35 dk 1 kişilik Gerekli Malzemeler : Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr) 1 orta boy kabak 1 orta boy havuç 5 çorba kaşığı süt kreması 1 kırmızı dolmalık biber 4-5 dal maydanoz 50 gr tereyağı Süslemek için: Birkaç dal dereotu ve maydanoz Hazırlanışı : 1 Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın ![]() ![]() 2 Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın ![]() ![]() 3 Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() 4 Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın ![]() ![]() 5 Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin ![]() 6 Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın ![]() 7 Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|