ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427263)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:29 AM

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi Yapılışı
 
kalkan filetosu nasıl pişirilir - soslu kalkan



Hazırlama Süresi : 45 dk
Pişirme Süresi : 35 dk
1 kişilik

Gerekli Malzemeler :

Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr)
1 orta boy kabak
1 orta boy havuç
5 çorba kaşığı süt kreması
1 kırmızı dolmalık biber
4-5 dal maydanoz
50 gr tereyağı

Süslemek için:

Birkaç dal dereotu ve maydanoz

Hazırlanışı :

1 Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün.
2 Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Mikserden geçirip püre yapın.
3 Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin.
4 Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın. Tuz ve biber ekleyin.
5 Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin.
6 Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın.
7 Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin. Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.