![]() |
Krema Soslu Mezgıt Bugulama Tarifi Ve Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krema Soslu Mezgıt Bugulama Tarifi Ve YapılışıKrema soslu mezgıt bugulama tarifi ve yapılışı ![]() ![]() # Arzuya göre 250 gr ![]() ![]() # 1 çay bardağı zeytinyağı # 1 küçük boy çok ince kıyılmış kuru soğan # 1 yemek kaşığı un # 2 su bardağı su # 3 adet defne yaprağı # 2 kesme şeker # 1 yemek kaşığı kuru nane ya da ince kıyılmış taze nane # 1 küçük demet ince kıyılmış maydonoz ya da dereotu # 1 limonun suyu # Tuz, karabiber # Arzuya höre 1 türk kahvesi fincanı sek beyaz şarap Sosu için: # 1 küçük kutu (200 ml ![]() # 1 tatlı kaşığı toz şeker # 3-4 diş ezilmiş sarımsak # Tuz, karabiber, kuru nane ve arzuya göre pulbiber Yapılışı: # Öncelikle balık filetolarını yıkayıp kurulayın, karidesleri çözdürün ![]() # Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp ince kıyılmış soğanları ilave edin ![]() ![]() # Tencereye 2 su bardağı su, defne yaprağı, limon suyu ve isterseniz beyaz şarabı ekleyip kaynatın ![]() # Kaynayan karışıma balıkları ve isterseniz karidesleri ilave edin ![]() ![]() ![]() # Bu arada bir sos tenceresinde kremayı ısıtın, tuz, karabiber, şeker ve ezilmiş sarımsakları ekleyin ![]() ![]() # Balıkları servis tabağına delikli kevgirle alın ve üzerlerine sıcak krema sosunu gezdirin ![]() |
![]() |
![]() |
|