![]() |
Krema Soslu Mezgıt Bugulama Tarifi Ve Yapılışı
Krema soslu mezgıt bugulama tarifi ve yapılışı
. mezgit fileto (ya da sıkı ve beyaz etli başka bir balık filetosu olabilir.) # Arzuya göre 250 gr. temizlenmiş karides (ben dondurulmuş kullandım.) # 1 çay bardağı zeytinyağı # 1 küçük boy çok ince kıyılmış kuru soğan # 1 yemek kaşığı un # 2 su bardağı su # 3 adet defne yaprağı # 2 kesme şeker # 1 yemek kaşığı kuru nane ya da ince kıyılmış taze nane # 1 küçük demet ince kıyılmış maydonoz ya da dereotu # 1 limonun suyu # Tuz, karabiber # Arzuya höre 1 türk kahvesi fincanı sek beyaz şarap Sosu için: # 1 küçük kutu (200 ml.) hazır krema # 1 tatlı kaşığı toz şeker # 3-4 diş ezilmiş sarımsak # Tuz, karabiber, kuru nane ve arzuya göre pulbiber Yapılışı: # Öncelikle balık filetolarını yıkayıp kurulayın, karidesleri çözdürün. # Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp ince kıyılmış soğanları ilave edin. Soğanlar yumuşayınca unu ekleyip kavurun. # Tencereye 2 su bardağı su, defne yaprağı, limon suyu ve isterseniz beyaz şarabı ekleyip kaynatın. # Kaynayan karışıma balıkları ve isterseniz karidesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve kesme şekerleri ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika balıklar beyazlaşıp dirileşinceye kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Ateşten almadan birkaç dakika önce ince kıyılmış taze nane ve dereotlarını ekleyip karıştırın. # Bu arada bir sos tenceresinde kremayı ısıtın, tuz, karabiber, şeker ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın ve servise kadar sıcak tutun. # Balıkları servis tabağına delikli kevgirle alın ve üzerlerine sıcak krema sosunu gezdirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.