Somonlu Kabak Terin |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Somonlu Kabak TerinSomonlu Kabak Terin MALZEMELER 4 adet kabak 4 dilim somon füme 4 adet yumurta 5 çorba kaşığı taze krema 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı köri Maydanoz Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Kabakları uzunlamasına dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haşlayınHaşladıktan sonra havlu kağıt üzerine alın (suyunu çekmesi için)Derin bir kasede, yumurta, krema, un , köri, ince kıyılmış maydonoz, tuz ve karabiberi iyice çırpınFırınınızı 210 dereceye ayarlayın Fırına dayanıklı bir kalıbı yağlayıp,unlayınKalıbın dibine önce hazırladığınız hamurun birazını koyun, üzerine birkaç kabak dilimi ve somon dizin Sonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayınÖnceden ısıtılmış fırında benmari usulu 45 dakika pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın |
|