ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Somonlu Kabak Terin (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427213)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:37 AM

Somonlu Kabak Terin
 
Somonlu Kabak Terin
MALZEMELER
4 adet kabak
4 dilim somon füme
4 adet yumurta
5 çorba kaşığı taze krema
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı köri
Maydanoz
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Kabakları uzunlamasına dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haşlayın.Haşladıktan sonra havlu kağıt üzerine alın (suyunu çekmesi için).Derin bir kasede, yumurta, krema, un , köri, ince kıyılmış maydonoz, tuz ve karabiberi iyice çırpın.Fırınınızı 210 dereceye ayarlayın Fırına dayanıklı bir kalıbı yağlayıp,unlayın.Kalıbın dibine önce hazırladığınız hamurun birazını koyun, üzerine birkaç kabak dilimi ve somon dizin. Sonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.Önceden ısıtılmış fırında benmari usulu 45 dakika pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.