Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çorum, köyü, merkez, sarıkaya

Sarıkaya Köyü Merkez Çorum

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sarıkaya Köyü Merkez Çorum

Merkez Sarıkaya Köyü - Sarıkaya Köyü Hakkında - Sarıkaya Köyü Tanıtımı - Sarıkaya Köyü Resimleri

İlçe: MERKEZ

İl: ÇORUM

Köy Muhtarı: FUAT ZEREN

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
0(364)2312255

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:
2000
108

1997
91

İle Uzaklığı:
28 km

İlçeye Uzaklığı:
28 km

Tarihi

Sarıkaya köyü ismini köyün doğusunda büyük bir kayadan almıştırköyümüzün doğu,kuzey ve güney yamaçları sıra dağlar ile kaplıdırBüyük bir geçmişi oldugu ben küçük yaşlarda iken anlamıştımBirkaç insan köyün yamacında bulunan çatal kayanın yüzünde kazı yaparlardı ve küçük çömlek bulurlardı benim acizane kanatim ise bu köyde bri araştırılma yapılması ve tarihinin kesinkez bilinmesini istemekteyim

Kültür

Köyün meşhur yemeklerinden gulleli çöreği,tavuklu düğür köftesi,badı pilavı ve kış mevsiminin arap aşı meşhurdur

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olup teknolojinin gelişmesi ile bir çok köy halkı sadece yazın mahsulunu kaldırmak için köye gelmekte ve tatilini yapmaktadır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

Seçim Yılı Muhtar
2009 Hulusi Uçakcı
2004 Kadir ulutaş
1999 Kadir ulutaş
1994 Kadir emmi

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com