![]() |
Sarıkaya Köyü Merkez Çorum
Merkez Sarıkaya Köyü - Sarıkaya Köyü Hakkında - Sarıkaya Köyü Tanıtımı - Sarıkaya Köyü Resimleri
İlçe: MERKEZ İl: ÇORUM Köy Muhtarı: FUAT ZEREN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0(364)2312255 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 108 1997 91 İle Uzaklığı: 28 km İlçeye Uzaklığı: 28 km Tarihi Sarıkaya köyü ismini köyün doğusunda büyük bir kayadan almıştır.köyümüzün doğu,kuzey ve güney yamaçları sıra dağlar ile kaplıdır.Büyük bir geçmişi oldugu ben küçük yaşlarda iken anlamıştım.Birkaç insan köyün yamacında bulunan çatal kayanın yüzünde kazı yaparlardı ve küçük çömlek bulurlardı. benim acizane kanatim ise bu köyde bri araştırılma yapılması ve tarihinin kesinkez bilinmesini istemekteyim Kültür Köyün meşhur yemeklerinden gulleli çöreği,tavuklu düğür köftesi,badı pilavı ve kış mevsiminin arap aşı meşhurdur. Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olup teknolojinin gelişmesi ile bir çok köy halkı sadece yazın mahsulunu kaldırmak için köye gelmekte ve tatilini yapmaktadır. Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Seçim Yılı Muhtar 2009 Hulusi Uçakcı 2004 Kadir ulutaş 1999 Kadir ulutaş 1994 Kadir emmi Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |