![]() |
Olduğu Gibi Kabul Et!.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Olduğu Gibi Kabul Et!..Olduğu Gibi Kabul Et! ![]() ![]() Olduğu Gibi Kabul Et! ![]() ![]() Yıllardır bir çok insan tanıdık ![]() ![]() ![]() ![]() Kimisi yaşını put yapmış ![]() ![]() Kimisi tecrübesini put yapmış ![]() ![]() Kimisi cinsiyetini put yapmış ![]() ![]() Kimisi sağdan soldan duyduklarını gerçek putu yapmış ![]() ![]() Kimisi çevresini put yapmış ![]() ![]() Kimisi burcunu put yapmış ![]() ![]() Kimisi bedenini put yapmış ![]() ![]() Kimisi kalemini put yapmış ![]() ![]() Kimisi parasını put yapmış ![]() ![]() Kimisi de tüm bunların ötesinde gerçeği objektif olarak değerlendirmiş… Aynı hikâye şu anda devam etmektedir, devam da edecektir… Bu sistem realitesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizim amacımız ne bir kimseyi değiştirmek ne de ukelâlık yapıp birilerine akıl vermek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bâzen ‘sen dili’ bâzen ‘ben dili’ bazen ‘siz dili’ bazen de ‘biz dili’ kullandık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir araya gelme amacımız bilgi paylaşımı dışında bir şey değildir ![]() ![]() Hiç kimsenin Allah’a yakınlığı bilemem ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’a yakınlık bilgiyle veya o bilginin açıkça ifadesiyle alakalı değildir ![]() ![]() Allah kalplere bakar kalplere!!! Bizim işimiz ‘ben yakınım, sen yakınsın, o yakın değil’ değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elbette bilgi edineceğiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH RESULÜNÜN YURDU, entelektüel kapasiteye, kapasite katılsın diye bilgi öğrenenlerin diyarı değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sebeple, kendimizi çeşitli aynalar vesilesiyle görmeye çalışalım… ‘Ne durumdayım, nereye doğru gidiyorum, eksik yönlerim, iyi yönlerim’ bunlarla uğraşalım ![]() ![]() ![]() ![]() Herkes, bilgiye hücum ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’a yakın olanlar, bildiklerini yaşayanlar ve yaşamaya çalışanlar dışındaki kimseler değildir ![]() ![]() Kaderle kafayı yemiş diyecekler olabilir fakat yine kader konusuna gelmeden edemeyeceğim ![]() ![]() Değerli dostum ![]() ![]() Her gün onlarca, yüzlerce insan görüyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer sen, insanları olduğu gibi kabul etmeyip, onları değiştirmeye çalışırsan, Allah’ın her şeyi bir kaderle yarattığını göz önünde bulundurmazsan, kadere imanlı olup olmadığını kendine bir sor derim ![]() ![]() Yukarıda bilgiden bahsedip durdum ![]() ![]() ![]() ![]() Bilgi peşinde koşan insan, git gide peşinde koştuğu şeyi PUT haline getirir ![]() ![]() ![]() ![]() Bilgisi kadar üstün olduğunu zanneder ![]() ![]() Hiç kimsenin göz hizasına gelemez ![]() ![]() İnsanların çoğu; din, tasavvuf bilgisayarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() “Tasavvuf: Kâl ilmi değil hâl ilmidir ![]() Madem lak lak değil tasavvuf, neden hâla bilgimizi arttırmaya yöneliyoruz? Olay; 10 bil, 1 yap değil ki! ![]() ![]() Bildiğin kadarını uygulamaktan geçiyor Allah dostlarına yaklaşmak ![]() ![]() >>> Yetmiyor mu şu anda vâr olan Allah ehlinin açıklamaları? <<< Neden, ‘OKUmamış insanları okuyarak OKUma öğreneceğim’ zannına kapılıyorsun ki? Demediler mi sana: “Yüzme bilmeyenden yüzme öğrenilmez” “Anadan doğma körden gökkuşağı târifi bekleme” diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz gerçekçi olursan o kadar kapılar açılacak ki sana ![]() ![]() Ah biraz gerçi olsak neler değişecek? Ama biz, kendimizi kandırmasını öyle çok seviyoruz ki, başımıza tokmakla vurulsa yine de vazgeçmiyoruz bu putumuzdan ![]() ![]() Kimsenin değişmesini bekleyemeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazımızı çok değerli insan Yılmaz Dündar hocamın sözleriyle bitiriyorum: “Kaderi anlayan, birilerini değiştirmeye çalışmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Saygı ve sevgilerimle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|