![]() |
Aşk Budur Ve Tasavvuf Da , Sadece Aşk'tır. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Budur Ve Tasavvuf Da , Sadece Aşk'tır.Aşk Budur Ve Tasavvuf da , Sadece Aşk'tır ![]() üstad necib fazıl'ı ziyarete gitmişlerdir: dört beş kişiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() üstad, kravat, yaka baş saç dağınık halde evin kapısından görünür; çok da memnun bir görüntüsü yoktur ziyaretten hani ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahçe kapısına yaklaşır beğenisizliği belli bir suratla ve: buyrun! der ![]() ziyarete getiren, gelenleri takdim etmeye başlarken üstad, aniden en gerideki gence yönelir, bakışları keskinleşmiş, gözleri delici bir edayla, hiçbir şey söylemeden, hıçkırarak ağlamaya başlar ve gencin yanaklarını, boynunu ve dudaklarını öper! bir deli gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() senden efendi'min kokusu geliyor! efendim kokuyorsun! feryadlardadır üstad ![]() ![]() ![]() zamanı kaybetmiş mekanı, gelenleri kaybetmiş, gence sarılıyor, gencin içine girmek istiyor haldedir ![]() ![]() ![]() bir zaman geçince: sen kimsin_? ne olur söyle bana_? kimsin sen_? der ![]() herkes ağlamakta, gözler pınar olmuş çağlamakta ![]() ![]() ![]() ben üstad'ınızın -abdulhakim arvasi'nin- torunuyum! dedem, beni, ben bebekken, sizin öptüğünüz yerlerden öpmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() işte zamanın yok olduğu, mekanın, fiziğin, tabii kanunların iflas ettiği an, o an ![]() ![]() ![]() necib bey'in aşkına kurban olayım ![]() ![]() ![]() üstad'ının kokusunu 20 sene sonra bile alabilen o gönüle hayran olmayayım da kim olsun ![]() ![]() ![]() sözün burasında bu vesile ile söylemekten haya ediyorum; ama söylemeliyim: ben, bu aşktan nasıl utanmayayım_? gözlerimden sızana nasıl mani olayım_? tasavvufun açıklarını bulma adına ne olduğunu irdeleyen, şudur budurlarla ömrünü heba edenlere yüreğim sızlamasın da ne yapayım_? işte tasavvuf tek kelime ile budur! bu hadisenin birincil derece şahidi üstaz'ımdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() devam edelim namaz vaktidir, abdestler alınır, üstaz imamdır ve necib fazıl üstad, üstazın arkasında saf tutanlardan ![]() ![]() ![]() ![]() üstaz: buyrun söyleyin dediğinde, üstad: abdestlerini takip ederim! doğru düzgün abdest alanına şahit olmadım! sizin abdest almanızı da takip ettim ![]() ![]() ![]() ![]() üstaz anlattı: necib fazıl'ın dikkat ettiği yıkama keyfiyeti şöyledir: su abdest azalarına yukardan gelir ve azaları süzerek aşağı akar ![]() ![]() ![]() ![]() onun bunu bilmesine hayret ettim! sordum: sizin ameliniz çok değil; ama fevkalade tespitleriniz var; bunu nasıl yapıyorsunuz_? dedi ki: hocam! bir gül nasıl ki, gübrede kuvvetlenir ve gürbüzleşir, ben de bu milletin gübresi mesabesindeyim! milletim gürbüzleşsin, vazifem budur ![]() ![]() ![]() üstaz, bize hatıratın sonunda dedi ki: necib fazıl, fikirde önderdir! |
![]() |
![]() |
|