![]() |
Etli Topalak (Konya Yöresel Yemeği) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Topalak (Konya Yöresel Yemeği)![]() Malzemeler 4 kişilik: 200 gr kıyma 1 su bardağından 1 parmak eksik köftelik bulgur ![]() 1 orta boy soğan(yarısı köfte için rendelenecek) 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 2 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı un 5 çorba kaşığı zeytinyağı 6 su bardağı sıcak su bir miktar maydanoz Yapılışı: Soğan ikiye bölünür,yarısı köfte için rendelenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geceden ıslatılıp haşlanan nohutların suyu süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Köfteyi yaparken bir kaseye su koyun,arada elinizi az suyla ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|