ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Topalak (Konya Yöresel Yemeği) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=396960)

Prof. Dr. Sinsi 08-05-2012 06:20 AM

Etli Topalak (Konya Yöresel Yemeği)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler 4 kişilik:

200 gr kıyma
1 su bardağından 1 parmak eksik köftelik bulgur.
1 orta boy soğan(yarısı köfte için rendelenecek)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı sıcak su
bir miktar maydanoz

Yapılışı:

Soğan ikiye bölünür,yarısı köfte için rendelenir...Kıyma ,soğan,karabiber,tuz ve bulgur yoğurulur...Bilyeden az büyük toplar yapılır...Bir tepsiye un serpilir,yapılan köfteler bu tepsiye dizilir...Köfteler bitince tepsi sağa sola hareket ettirilerek köftelerin una bulanması sağlanır...

Geceden ıslatılıp haşlanan nohutların suyu süzülür...Bir tencereye sıvı yağ ve doğranan soğanlar alınır,biraz soteledikten sonra biber ve domates salçası ilave edilir, daha sonra nohutlar ve 4 diş sarımsak da eklenir,üzerine sıcak su ilave edilir...Nohutlar bir taşım kaynayınca üzerine hazırladığımız köfteler ilave edililir.Kısık ateşte 20 dakika pişirilir...Yemeğimizi servis etmeden önce kıyığımız maydanozlar da eklenir...Afiyet olsun...

Not:Köfteyi yaparken bir kaseye su koyun,arada elinizi az suyla ıslatın...Hem yapması daha kolay olur,hem de elinize yapışmaz köfteleriniz...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.