![]() |
Yaradılış Gayemiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaradılış GayemizRabbimiz olan ![]() "Ben insanları ve cinleri, ancak bana ibadet etsinler diye yarattım ![]() (Zariyat: 56) "Ben, onlardan bir rızık istemiyorum ![]() Doğrusu, rızkı veren, O çok şiddetli kuvvet sahibi ![]() (Zariyat: 57-58) "Amelce hanginiz daha güzeldir diye, sizi imtihan etmek için, hem ölümü, hem hayatı icad eden, O'dur ![]() O Azizdir ![]() ![]() (Mülk: 2) "(Ey Rasulüm kafirlere) De ki; sizin ibadetiniz olmasa Rabbim sizi ne yapacak (size ne kıymet verir) madem ki, ( ![]() azap size çaresiz vacip olacaktır ![]() (Furkan: 77) "Muhakkak ki sen, (Ey Rasulüm) Tarafımızdan elçi olarak kullarımıza gönderilen peygamberlerdensin ![]() Doğru bir yol üzerindesin ![]() ![]() ![]() (Yasin: 3-5) Kendimizi ![]() ![]() Yüce ![]() "O insanlar sandılar mı ki, iman ettik demeleriyle bırakılacak, imtihana çekilmeyecekler ![]() (Ankebut: 2) "Hüküm ve hakimiyet yalnız ![]() ![]() O, yalnız kendisine tâbi olmamızı emretmiştir ![]() ![]() Ama insanların çoğu bilmezler ![]() (Yusuf: 40) Her kim Rabbine kavuşmayı arzu ederse, salih bir amel işlesin ve Rabbine yaptığı ibadete hiç kimseyi ortak etmesin ![]() (Kehf: 110) "Biz sana Kur'anı insanlar için hak ile indirdik ![]() kendi menfaatinedir ![]() ![]() Sen değilsin onların üzerine vekil ![]() (Zümer: 41) "De ki; Ey nefislerine karşı haddi aşmış kullarım ![]() ![]() ![]() ![]() bütün günahları mağfiret buyurur ![]() ![]() Rahimdir, çok merhametlidir ![]() (Zümer: 53) "O'nun için, başınıza azap gelip çatmadan (Tevbe edip) Rabbinize dönün ![]() O'na halis ibadet edin, sonra kurtulamazsınız ![]() (Zümer: 54) |
![]() |
![]() |
|