![]() |
Yaradılış Gayemiz
Rabbimiz olan .'ın bizi niçin yarattığını Kur'an'dan dinleyelim: "Ben insanları ve cinleri, ancak bana ibadet etsinler diye yarattım." (Zariyat: 56) "Ben, onlardan bir rızık istemiyorum. Doğrusu, rızkı veren, O çok şiddetli kuvvet sahibi .'tır" (Zariyat: 57-58) "Amelce hanginiz daha güzeldir diye, sizi imtihan etmek için, hem ölümü, hem hayatı icad eden, O'dur. O Azizdir. Herşeye Galiptir, Gafur'dur, çok bağışlayandır." (Mülk: 2) "(Ey Rasulüm kafirlere) De ki; sizin ibadetiniz olmasa Rabbim sizi ne yapacak (size ne kıymet verir) madem ki, (.'ı ve Rasulü) tekzip ettiniz (yalanladınız) o halde, azap size çaresiz vacip olacaktır." (Furkan: 77) "Muhakkak ki sen, (Ey Rasulüm) Tarafımızdan elçi olarak kullarımıza gönderilen peygamberlerdensin. Doğru bir yol üzerindesin. Kur'an, Aziz, Rahim olan, .'ın indirdiği bir kitaptır." (Yasin: 3-5) Kendimizi .'a hazırlayalım. Yüce . şöyle buyuruyor: "O insanlar sandılar mı ki, iman ettik demeleriyle bırakılacak, imtihana çekilmeyecekler. (Ankebut: 2) "Hüküm ve hakimiyet yalnız .'ındır. O, yalnız kendisine tâbi olmamızı emretmiştir. İşte doğru din budur. Ama insanların çoğu bilmezler." (Yusuf: 40) Her kim Rabbine kavuşmayı arzu ederse, salih bir amel işlesin ve Rabbine yaptığı ibadete hiç kimseyi ortak etmesin. (Kehf: 110) "Biz sana Kur'anı insanlar için hak ile indirdik. Artık doğru yola gelirse, kendi menfaatinedir. Kim saparsa, ancak kendi zararına sapmış olur. Sen değilsin onların üzerine vekil." (Zümer: 41) "De ki; Ey nefislerine karşı haddi aşmış kullarım. .'ın rahmetinden ümidi kesmeyiniz. Çünkü . (şirk ve küfürden başka) bütün günahları mağfiret buyurur. Şüphesiz ki, o, gafurdur, çok bağışlayıcıdır. Rahimdir, çok merhametlidir." (Zümer: 53) "O'nun için, başınıza azap gelip çatmadan (Tevbe edip) Rabbinize dönün. O'na halis ibadet edin, sonra kurtulamazsınız." (Zümer: 54) |