![]() |
Şiblî’Nin Malûm Olan Vefatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şiblî’Nin Malûm Olan VefatıŞiblî’nin Malûm Olan Vefatı Bağdat’ta yaşamış büyük velilerden Ebu Bekir Şiblî Hazretleri (ö ![]() ![]() ![]() ![]() – Söyle bakayım, beş deveden ne kadar zekât gerekir? Şiblî Hazretleri bir şey söylemeden sükût etti ![]() – Beş deve karşılığında şer’an vacip olan zekât -size göre- bir koyundur ![]() ![]() ![]() – Bu hususta delil olarak uyduğun bir rehberin var mı? – Var elbette ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sözleri duyan İbn Beşşar dönüp gitmiş ve bundan sonra kimsenin Şiblî Hazretleri’yle görüşmesine karışmamıştır ![]() Şiblî Hazretleri ömrünün son günlerinde hasta iken, cuma günü hastalığı biraz hafifleyince, hizmetinde bulunan Bükeyr Dineverî ile camiye gitmeyi arzulamıştı ![]() ![]() – Bükeyr! Yarın şu şahısla benim bir işim olacak, demiş ![]() Sonra gitmişler ve namazı kılıp dönmüşler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() – Dün seninle karşılaştığımız sırada Şiblî bana “yarın şu şahısla benim bir işim olacak” demişti ![]() ![]() – Hey gafil! Bugün benimle bir işi olacağı Şiblî’ye nereden malum olmuştu? (Bana da öyle malum oldu) cevabını almış ![]() *Abdülvehhab eş-Şa’ranî, et-Tabakâtü’l-Kübra (Beyrut 1997), s ![]() ![]() ![]() Semerkand Dergisi'nden alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|