![]() |
Arkadasını Al, Beraberce Cennete Gırın” |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arkadasını Al, Beraberce Cennete Gırın”Hz ![]() ![]() ![]() “Resûlüllah (s ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ara azi disleri görülecek sekilde gülümsedi ![]() Sebebini sordugumuzda söyle buyurdular: “Ümmetimden iki kisi Allâh’in huzuruna gelirler ![]() -Yâ Rab, benim bunda hakkim var; hakkimi bundan al, bana ver, der ![]() ![]() -Hakkini ver, buyurur ![]() Adam, -Yâ Rab, bende sevap nâmina bir sey kalmadi, der ![]() Cenâb-i Hakk, -Baksana, bu adamin sevabi kalmadi, ne dersin? buyurur ![]() - O halde benim günahlarimdan alsin, der ![]() Resûlüllah (s ![]() ![]() ![]() “O gün büyük bir gündür ![]() Insan; günâhinin alinmasini ister” dedi ![]() Bunun üzerine ![]() -Basini kaldir ve cennete bak, buyurur ![]() Adamcagiz, - Yâ Rab, inci ile islenmis, gümüsten apartmanlar ve altindan köskler görüyorum ![]() Bunlar hangi peygamber, hangi siddîk veya hangi sehitler içindir? der ![]() ![]() -Bunlar, bana ücretini verenler içindir, buyurur ![]() Adamcagiz, -Bunlarin hakkini kim ödeyebilir? der ![]() Hz ![]() ![]() -Sen istersen bunlara sahip olabilirsin, buyurur ![]() Adam, -Nasil olur, yâ Rab? deyince, Cenâb-i Hakk, -Hakkini bu adama bagislamakla, buyurur ![]() Adam, -O halde ben bunu affettim, der ![]() ![]() -Arkadasini al, beraberce cennete girin, buyurur ![]() Sonra Resûlüllah (s ![]() ![]() ![]() ‘ ![]() ![]() ![]() Bakiniz, bizzat Hazret-i ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|