![]() |
Arkadasını Al, Beraberce Cennete Gırın”
Hz. Enes (r.a.) anlatiyor:
“Resûlüllah (s.a.v.) ile beraber bulunuyorduk. Bir ara azi disleri görülecek sekilde gülümsedi. Sebebini sordugumuzda söyle buyurdular: “Ümmetimden iki kisi Allâh’in huzuruna gelirler. Birisi, -Yâ Rab, benim bunda hakkim var; hakkimi bundan al, bana ver, der. . Teâlâ da ötekine, -Hakkini ver, buyurur. Adam, -Yâ Rab, bende sevap nâmina bir sey kalmadi, der. Cenâb-i Hakk, -Baksana, bu adamin sevabi kalmadi, ne dersin? buyurur. Adamcagiz, - O halde benim günahlarimdan alsin, der. Resûlüllah (s.a.v.) Efendimiz bunu anlatirken gözleri yasardi ve, “O gün büyük bir gündür. Insan; günâhinin alinmasini ister” dedi. Bunun üzerine . Teâlâ hak sahibine, -Basini kaldir ve cennete bak, buyurur. Adamcagiz, - Yâ Rab, inci ile islenmis, gümüsten apartmanlar ve altindan köskler görüyorum. Bunlar hangi peygamber, hangi siddîk veya hangi sehitler içindir? der. . Teâlâ, -Bunlar, bana ücretini verenler içindir, buyurur. Adamcagiz, -Bunlarin hakkini kim ödeyebilir? der. Hz. ., -Sen istersen bunlara sahip olabilirsin, buyurur. Adam, -Nasil olur, yâ Rab? deyince, Cenâb-i Hakk, -Hakkini bu adama bagislamakla, buyurur. Adam, -O halde ben bunu affettim, der. .ü zû’l-Celâl hazretleri de, -Arkadasini al, beraberce cennete girin, buyurur. Sonra Resûlüllah (s.a.v.) Efendimiz, ‘.’tan korkun, .’tan korkun ve siz de kendi aranizi düzeltin. Bakiniz, bizzat Hazret-i . mü’minlerin arasini buluyor’ buyurmuslardir. |