![]() |
Resulullahı Ağlatan Düşünce... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resulullahı Ağlatan Düşünce...Resulullah'ı Ağlatan Düşünce Resulullah (s ![]() ![]() ![]() yarısı uykudan kalkıp evin karanlık bir köşesinde dua ve ağlamakla (ALLAH’a yalvarıp yakarmakla) meşgul oldu ![]() (s ![]() ![]() ![]() ki Resulullah (s ![]() ![]() kaldırmış, ağlayarak ALLAH’a şöyle yalvarıp yakarıyor: “ALLAH’ım! Bağışladığın nimetleri benden esirgeme ![]() ![]() ALLAH’ım! Beni hiçbir zaman ve hiçbir an kendi başıma bırakma; kendin beni her şeyden ve her âfetten (beladan) koru ![]() Ümmü Seleme Resulullah (s ![]() ![]() yerine döndü ![]() ![]() ![]() ona doğru gidip ağlamasının sebebini sordu ![]() Ümmü Seleme şöyle dedi: “Ya Resulellah! Senin ağlaman beni ağlattı ![]() ALLAHkatında olan onca büyük makam ve yakınlığınıza rağmenALLAH’tan böyle korkuyorsunuz,ALLAH’tan bir an bile sizi kendi başınıza bırakmamasını istiyorsunuz, o halde vay bizim halimize!” Resulullah (s ![]() ![]() “Nasıl korkmayayım, nasıl ağlamayayım, nasıl kendi akıbetimden korkmayayım, nasıl kendi makam ve mevkime güveneyim! Oysa ki ALLAH Teala, Hz ![]() gereken şey başına geldi! buyurdular ![]() O iki cihan server-i böyle düşünürse bizim halimiz nice olur mü'minler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|