![]() |
Ne İçin Ağlıyorsun? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ne İçin Ağlıyorsun?Ne için ağlıyorsun? Fudayl bin İyad hazretleri “rahmetullahi aleyh”, gençliğinde yaptığı günahlarına tövbe edip, gönlünü ’a çevirmişti ![]() Bir gün sultanın adamlarını gördü yolda ![]() Ağlayarak; - Beni sultana götürün ki, suçumun cezasını versin, buyurdu ![]() Birlikte gidip, bu isteğini sultana bildirdiler ![]() Sultan çok izzet ve ikramlarda bulundu kendisine ![]() İltifatlar etti ![]() Ve emretti adamlarına: - Evine götürün, istirahat etsin! Saygıyla götürdüler ![]() Evine geldiğinde, hâlâ ağlıyordu ![]() Hanımı onu görüp; - Hayrola ne oldu? Niçin böyle ağlayıp inliyorsun? diye sordu ![]() - Hayır dövmediler ![]() - E, niye ağlıyorsun öyleyse? - Sultan cezamı vermedi ![]() ![]() Ecel, genç ihtiyar tanır mı? Bu zat sevdiği bir gence; - Ölüme hazırlan! buyurdu ![]() O genç; - Ben henüz gencim efendim, dedi ![]() - Evet gençsin ![]() ![]() - Peki ne yapayım öyleyse efendim? - Önce İslamiyet’i öğren ![]() ![]() Ve ilave etti: - Sonra bu öğrendiklerinle amel et ![]() ![]() ![]() - Bu kadar acil mı efendim? - Evet ![]() ![]() Ve ekledi: - Sonra yaparım diyenlerin hepsi pişman olmuşlardır ![]() Menkıbeler Abdullatif Uyan |
![]() |
![]() |
|