Söz... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Söz...Bir müslüman Bir ateşperest Birlikte çalışıyorlar Namaz vakti < < Müslüman: < < -Namaz kılacağım Namaz kılarken, bana ilişmiyeceğine dair söz verir misin? < < -Veririm < < Namaz ![]() ![]() ![]() < < Bir müddet sonra ![]() ![]() Ateşperest İbadet zamanı![]() ![]() < < -Şimdi sıra ben de, ben ibâdet ederken, bana ilişmiyeceğine söz verirmisin ![]() -Olur sana ilişmem ![]() ![]() Rahatça ibâdetini yapabilirsin Fakat ateşperest ateşe tapmak üzere secdeye varınca, Müslüman hemen üzerine atılır Sözünde duramaz![]() Tam o esnada şöyle bir ses duyar: - Söz verdiğin zaman sözünü yerine getir Bunun üzerine adama ilişmeden geri çekilir Sonra ateşperest ibâdetini bitirdiğinde sorar: -Evvela hücum ettin Sonra niye vazgeçtin?![]() ![]() -Allah&#39;dan başkasına secde ettiğin zaman, dayanamadım, üzerine atıldım Seni öldürmek istiyordum Fakat tam o anda : -Söz verdiğin zaman ahdini yerine getir, diyen bir ses, beni o teşebbüsümden alıkoydu Bunun üzerine mecûsi: -Şimdi inandım ki, asıl ve gerçek ilâh senin Rabbindir Kendi düşmanı için dostunu bile azarlıyor İşte huzurunda müslüman oluyorum diyerek kelime-i şehâdet getirir ![]() ALLAH&#39;IN RAHMET VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN ![]() ![]()
|
|
|
|