[ Yaşanmiş Bir Hadise |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
[ Yaşanmiş Bir HadiseBu olay Kayseri'nin Bünyan ilçesi'nde yaşandı Olay Alfred Hitchcock'un meşhurkorku filmlerini bile çok gerilerde bırakacak kadar tüyler ürpertici Gece bindiğiniz otomobilde direksiyonda kimse yoksa neyapardınız? Kendisi Bünyanlı olmayan, politikayla uğraşmış ve halen Kayseri'de yasayan işadamı, 22 Şubat 2001 tarihinde Bünyan sınırında, Kayseri Malatya kara yolu üzerinde, bir benzin istasyonuna girer Lokantaya oturur ve oradakalabalık toplulukla birlikte alkol alır Yürüyüş mesafesindeki Bünyan'a gitmek için, lokantadan çıkar Ancak dışarısı hem zifiri karanlık hem de korkunç bir kar-tipi fırtınası başlamıştır Benzinistasyonuna yaklaşık 300 metre mesafedeki, Bünyan'a dönüş yolu kenarına varır Oradan gecenbir arabaya binip, Bünyan'a ulaşma derdindedir Fırtına daha daşiddetlenir Adam bir-kaç adim ötesini bile görememektedir Gelip-gecenbir araba da yoktur Nihayet karanlıklar içerisinde, hayalet gibi yavaşyavaş yaklaşan bir arabanın iki farını fark eder ![]() Arabanın, tam önünde yavaşlamasıyla birlikte hemen arka kapıyı açar ve arabaya biner Kapıyı kapatır, araba yenidenhareket eder İçeridekilere merhaba demek ister Ama o da ne? Araba da kimseolmadığı gibi, direksiyonda da kimse yok Birden paniğe kapılır![]() Korkuyla, hemen arabadan atlayıp, oradan koşarak uzaklaşmak ister ama hem araba hızlanmış, hem de korku ile dizleri bağlanmış, hareket edemez hale gelmiştir Araba keskin bir viraja doğru yaklaşır Adam dua etmeyebaslar Tüm günahları için tövbe eder Arabayı durdurması için Allaha yalvarır Tam bu esnada, pencereden bir el uzanır ve direksiyonu kıvırarak, sert virajdan arabanın doğru yola dönmesini sağlar Hertehlikeli dönemece yaklaştıkça, Allah'a yalvarış ve yakarışı artar ve her seferinde de bir el dışarıdan uzanıp, direksiyonu çevirir Sonunda kendisini biraz toparlar, ayaklarınıkımıldatır "Ya Allah koru beni![]() ![]() " deyip, kapıyı açmasıyla birlikte,kendisini arabadan dışarı fırlatır Bir kaç takla attıktan sonra,şarampolde kendisine gelir Defalarca üç ihlas-bir Elham okuyarak,Bünyan'a yürüyerek ulaşır ve bir kahvehaneye girer Üstü başı ıslak ve şok haldedir Kendisini tanıyanlar hemen sobanın başına alırlar Eline bir sıcak çayverirler Bir müddet sonra kendisine gelip, sesi titreyerek, başına gelendoğaüstü ve korkunç olayı anlatır Olayı dinleyenler inanmak istemeselerde, anlatan kişinin akli başında ve toplumsal sorumluluk taşıyan bir pozisyonda olduğunu bildiklerinden, herkeste derin bir sessizlik oluşur ![]() yaklaşık yarım saat sonra, ayni kahvehaneye Koyunabdal Köyü'nden iki kişi girer Bir masaya oturur ve iki bardak cay söylerler Bu arada,gelenlerden birisi, diğerine şunları söyler: -Ahmet baksana, şu sobanın başında titreyerek oturan adam, bizim araba yolda kalınca, biz arabayı iterken, arabaya binip-inen kişi değil mi? der HERŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ YADA GÖRÜNMEDİĞİ GİBİ OLMAYABİLİR ![]() ![]() ) |
|
[ Yaşanmiş Bir Hadise |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
[ Yaşanmiş Bir Hadise''Satılık köpek yavruları'' ilanının hemen altında küçük bir çocuğun başı gözüktü ve çocuk dükkan sahibine sordu: -köpek yavrularını kaça satıryorsunuz? dükkan sahibi: -30 dolarla 50 dolar arasında değişiyor fiyatları,dedi -benim 2 dolar 37 sentim var dedi çocuk-bir bakabilir miyim yavrulara? dükkan sahibi gülümsedikten sonra bir ıslık çaldı ve köpekler kulübesinden beş tane yumak halinde yavru çıktı yavrulardan biri arkadan geliyordu küçük çocuk yürümekte zorluk çeken yavruya işaret edip sordu:-bunun nesi var? dükkan sahibi onun kalça çıkığı olduğunu ve hep sakat kalacağını açıkladı küçük çocuk heyecanlanmıştı![]() - ben bu yavruyu almak istiyorum dükkan sahibi: -hayır o yavruyu satın alman gerekmiyor eğer gerçekten istiyorsan o yavruyu sana bedava verebilirimküçük çocuk birden sinirlendi adamın gözlerine dik dik bakarak o köpeği bana vermenizi istemiyorum o da diğerleri kadar değerli tam fiyatını ödeyeceğimdükkan sahibi çocuğu ikna etmeye çalıştı bu köpeiğ gerçekten almak istediğini sanmıyorum bu yavru diğer yavrular gibi koşup zıplayamayacak![]() bunun üzerine çocuk eğildi,pantolonunu sıvadı ve büyük bir metal parçasıyla desteklediği sakat bacağını dükkan sahibine gösterip tatlı bir sesle: -bende çok iyi bir şekilde koşamıyorum ve bu yavrunun kendisini iyi anlayabilcek bir sahibe ihtiyacı var dedi ![]() (DAN CLARK) |
|
|
|