![]() |
İman Ve Sevgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İman Ve SevgiHindistan evliyâsından “Fethullah Evdehî” hazretlerinin huzuruna, bir gün sevdiklerinden biri geldi ![]() ![]() - Hayrola kardeşim, neşesizsin bugün ![]() - Evet efendim ![]() ![]() - Niçin? Bir derdin mi var yoksa? - Öyle sayılır ![]() - Söyle kardeşim, nedir derdin? - Dünya sıkıntısı hocam ![]() ![]() Ona sevgiyle baktı ve; - Sıkıntın dünyalıksa, dert etme, buyurdu ![]() Ve izah etti: - Çünkü Allahü teâlâ bize öyle bir nîmet vermiş ki, dünyanın bütün sıkıntıları toplanıp bize gelse, hiç kalır bu nîmet yanında ![]() Adam şaşırdı ![]() - Hiç mi kalır? Nasıl yâni? - Hani insanın alnına bir sinek konar ya, elini kaldırsan uçup gidecek ![]() - Evet efendim ![]() - İşte dünyanın bütün sıkıntıları, kavuştuğumuz nîmet yanında o sinek gibidir aynen ![]() İyice merak etti ![]() - O hangi nîmet ki hocam? - “Îman” nîmetidir, buyurdu ![]() ![]() Adamcağız memnun olmuştu Merak ediyorum Bir gün bu kimse yine bu zâta gelerek; - Efendim, ben bir şeyi daha merak ediyorum, diye arz etti ![]() Mübarek sordu: - Hayrola, nedir merak ettiğin kardeşim? - Acaba Allah beni seviyor mu? Bunu çok merak ediyorum ![]() - Pekii sen Allahı seviyor musun? buyurdu ![]() - Vallahi seviyorum hocam ![]() - Öyleyse merak etme ![]() - Neden? - Sen Allahı seviyorsan, mutlaka Allah da seni seviyordur ![]() Adam çok sevindi ![]() - Sahi mi, seviyor mudur? - Elbette ![]() ![]() - Öyle mi, buna çok sevindim hocam ![]() - Tabii ya ![]() ![]() Ve izah etti: - Baba evladını sevmezse, evlat onu sevemez ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|