![]() |
Her Tercih Başka Bir Şeyden Bir Vazgeçişmiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Tercih Başka Bir Şeyden Bir Vazgeçişmiş![]() Her tercih başka bir şeyden bir vazgeçişmiş ![]() ![]() Enstruman seçmek için bir karar almam gerekiyordu ![]() Ya keman çalacaktım ya piyano; ya flüt çalacaktım ya da akordeon ![]() ![]() ![]() Olmadı, hepsini istedim, hiçbirinden vazgeçemedim ![]() Yıllar geçtikten sonra her enstrumanı iyi çalabiliyorum; ama hiçbirinde virtüöz değilim ![]() Bir enstrümanla isim yapamadım ![]() tanınan bir eserim var, ne de piyanoyla ![]() ![]() Bütün enstrumanları iyi çalıyorum, ama kimse tanımıyor beni ![]() Başarılı olmak için her şey değil, bir şey lazımmış ![]() Başarı bir verişmiş; bir şeyi alabilmek için birşeyi vermek, diğerlerinden vazgeçmek gerekiyormuş ![]() Keşke kemanı seçseydim ve diğerlerinden vazgeçseydim ![]() Karıma da hayatı zindan ettim, sevgililerime de ![]() ![]() ![]() Hiçbirinden vazgeçmedim ![]() Yani ![]() ![]() ![]() ya, diğerlerinden vazgeçmek ![]() ![]() ![]() işte evlenirken ben bunu anlamadan evlenmişim ![]() kadınların da olduğu bir hayatı yaşamaya devam ettim ![]() İçlerinden bazılarını daha çok sevdim; ama ne onlardan birinde, ne de karımda karar kılabildim ![]() Yıllar sonra şimdi yapayalnızım ![]() ![]() ![]() Ne karım kaldı, ne de diğerleri ![]() ![]() ![]() Keşke birini gerçekten seçebilseymişim, ama, yapamadım ![]() Tıpkı enstruman seçimi gibi hepsini istedim ve sonuçta elim boş kaldı ![]() Almak için bırakmak gerekiyormuş ![]() Dolu dolu boş yaşamak ![]() Hayatım boyunca yapacak çok işim oldu; hepsini yapmayı istedim ![]() Hangisinde 'en iyi' yim? şimdi bakıyorum, kazananlar, başarılı olanlar hep bir tek şey yapmışlar ![]() En iyi olmak için önce seçmek ve diğerlerini bırakmak gerekiyor ![]() İşte de böyle, özel yaşamda da ![]() ![]() ![]() Bu seçimi yapmamız gerekiyor; çünkü mutlaka bazıları daha uygun ![]() ![]() ![]() Bir ara ekonomik sıkıntıya düştüm ![]() gerek ![]() Başladım her şeyden %10 kesmeye, ne anlamsız bir uğraşmış bu ![]() az peynir yemek, çay içmek ![]() Bu tasarruf çok acı verdi bana, her an hissettim ![]() tabiatıma uygundu tabii ![]() Çok sonradan anladım; sadece taksiyle dolaşmayı bıraksam yetermiş! Her kalemden %10 değil, etkili kalemi bulmak gerekiyormuş ![]() Yani, orada da seçim yapmak gerekiyormuş ![]() ![]() ![]() 'Her seçim bir kaybediştir' Her tercih bir vazgeçiştir çünkü ![]() ![]() ![]() Sabah işe gitmekle, yatakta nefis bir miskinlik fırsatından vazgeçmiş olursunuz ![]() Kalkar kalkmaz hayat bin seçeneği dayar burnunuzun ucuna ![]() ![]() ![]() 'Ne giysem' telaşından, öğle yemeğinde 'Ne alırdınız?' diye başucunuzda biten garsona, hangi kanaldaki filmi izlesem' kararsızlığından 'bize oy verin' diye bağırışan partilere kadar her şey, herkes, her an sizi ısrarla bir tercihe zorlar ![]() Yastığınıza teslim olmuşsanız, belki dışarda ışıl ışıl bir günden vazgeçmiş olursunuz ![]() Bahar esintileri taşıyan bir elbise belki o gün yaşamınızı ışıldatabilecekken ağırbaşlı bir sadeliğe karar vermekle muhtemel bir tanışıklığı tepersiniz ![]() Belki yemediğiniz musakka, ısmarladığınız İzmir köfteden daha lezzetlidir ![]() Ya da öbür kanaldaki film, o anki ruh halinize daha uygundur ![]() Ama yaşam, vazgeçtiğiniz şeye ilişkin ipucu vermez ![]() Geri dönüp, o günü gökkuşağı desenli bir elbiseyle yeniden yaşama şansınız yoktur ![]() Bu seçim oyununda vazgeçtiğiniz şey, seçtiğinizden daha değerliyse pişmanlık kaçınılmazdır ![]() Ama neyin değerli olduğunun kararı da yine size aittir ![]() Ve vazgeçtiğiniz şey bazen bir saray, bazen şöhret sahnesinin parıltılı neonları da olsa, çoğu zaman gözünüz hiç arkada kalmaz ![]() Çünkü duvarlarına sevdiğinizin kokusu sinmiş bir ev ya da sevdiğiniz kadınla paylaşamadığınız bir saray sizin borsada kolay feda edilebilir değerlerdendir ![]() Hayata bir başka gözle bakmayı öğrendiyseniz, bu seçimde kazandıklarını sananlara yalnızca acıyarak gülümsersiniz ![]() Her şeyin sıradanlaştığı bir dünyada bazen kaybetmek en doğru seçimdir ![]() Ve o dünyada en yerinde tercih; vazgeçiştir ![]() Can Dündar (arama yaptım bulamadım, açılmamıştır umarım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|