Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, kestane, soyulur, yapılır

Fırın'da Kestane Nasıl Yapılır? Nasıl Soyulur?

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırın'da Kestane Nasıl Yapılır? Nasıl Soyulur?



Fırın'da Kestane nasıl yapılır?



Malzemeler:
500 gr Kestane
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Şeker
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Su

Ön Hazırlık:
Kestaneler yıkanacak ve aşağıdaki tarifine uygun olarak kabukları soyulacak

Kestaneler kavurulmuş



Soyulmuş



Tepsi içerisine dizilmiş tuz, şeker, su ve tereyağı ilave



Tepsi üzeri folyo ile kapatılmış



Kestaneler pişmiş, servise hazır


Maharetini Göster:
Fırın tepsisi içerisine kestaneler dizilecek, üzerine şeker ve tuz serpilecek 1 Su bardağı su, 1 Tatlı kaşığı tereyağı ilave edilecek ve fırın tepsisi alüminyum folyoile kapatılacak Tepsi, önceden 200°C Derece'ye ısıtlmış fırının orta rafına sürülecek, fırın kapağı kapatılacak 30 Dakika süre bitiminde kestaneler servise hazır Sonrası malum

Not:
1 Kg Kestane kullanırsanız su miktarını değiştirmeyiniz, diğer malzemelerin iki katını kullanınız Tereyağınız tuzlu ise, tuz ilavesine gerek yoktur Kestaneleriniz taze olursa çok iyi sonuç alırsınız, benden söylemesi
'Kolay Gelsin'


Kestane Nasıl Soyulur?


Malzemeler:
1/2 Kg Kestane
6 Yemek Kaşığı Ayçiçeği Yağı

Ön Söz:
Mutfaklarımızda Kestane tek başına kullanıldığı gibi, bir çok yemeğin yapımında da katkı malzeme olarak kullanılır Yemek hazırlarken kestaneleri bütün ve iç ' zar ' kabuğu temizlenmiş olarak kullanırız Mutfaklarımızda kestanelerin dış ve iç kabuğu bir çok yöntemle soyulabilir Su içerisinde haşlanarak soyulan kestanelerin yemeklerde kullanılması, tercih edilen bir yöntem değildir Sanayi de, ticari olarak işlenen tonlarca kestane otomatik makinelerde buhar veya alev kullanılarak yapılmaktadır Mutfak şartlarında en uygun kestane kabuklarının soyulması, tarifimde anlatım yöntemdir Kendim bu yöntemi kullanıyorum

Ön Hazırlık:
Kestaneler bir güzel yıkanacak ve süzülecek Yıkanmış kestaneler gövdesinden enlemesine, bıçak ile çepeçevre çizilecek Bıçağın derine dalmamasına dikkat edilecek Bıçak derine daldığında kestaneler tencere içerisinde pişerken, aynen cam üzerinde elmasın bıraktığı iz etkisini gösterir Yani, kestane taşıdığı çizik yönünde bölünür, benden söylemesi

Kestaneler tava'da


Kavurulmuş ve soyulmaya hazır


Maharetini Göster:
Çizilen kestaneler bir tava içerisine alınacak, üzerine 6 Yemek kaşığı ayçiçeği yağı konulacak ve ısıtılacak Normal ocak ısısında kestaneler 3 Dakika süre ile karıştırılarak, kavurulacak Kavurulan kestaneler, yağı süzülerek soğuk su içerisine atılacak ve kabukları soyulacak Sonrası malum

Not:
Diğer bir yöntem ise, kaynayan su içerisine kestaneleri bırakmak ve 5 Dakika süre ile haşlamaktır Haşlanan kestaneleri su içerisinden tek tek alarak, kabuklarını soymaktır Kestanelerin haşlama suyunu süzmeyiniz, süzerseniz iç kabuklarını soyamazsınız
'Kolay Gelsin'

Kaynak: Klasiktatlarcom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.