ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Fırın'da Kestane Nasıl Yapılır? Nasıl Soyulur? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391941)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Fırın'da Kestane Nasıl Yapılır? Nasıl Soyulur?
 
Fırın'da Kestane nasıl yapılır?

http://4.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...ne+tabakta.jpg

Malzemeler:
500 gr. Kestane
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Şeker
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Su

Ön Hazırlık:
Kestaneler yıkanacak ve aşağıdaki tarifine uygun olarak kabukları soyulacak.

Kestaneler kavurulmuş
http://1.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...ulmu%C5%9F.jpg


Soyulmuş
http://2.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...ulmu%C5%9F.jpg


Tepsi içerisine dizilmiş tuz, şeker, su ve tereyağı ilave
http://4.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...ne+tepside.jpg


Tepsi üzeri folyo ile kapatılmış
http://1.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...tane+folyo.jpg


Kestaneler pişmiş, servise hazır
http://3.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...9Fmi%C5%9F.jpg

Maharetini Göster:
Fırın tepsisi içerisine kestaneler dizilecek, üzerine şeker ve tuz serpilecek. 1 Su bardağı su, 1 Tatlı kaşığı tereyağı ilave edilecek ve fırın tepsisi alüminyum folyoile kapatılacak. Tepsi, önceden 200°C Derece'ye ısıtlmış fırının orta rafına sürülecek, fırın kapağı kapatılacak. 30 Dakika süre bitiminde kestaneler servise hazır. Sonrası malum.

Not:
1 Kg. Kestane kullanırsanız su miktarını değiştirmeyiniz, diğer malzemelerin iki katını kullanınız. Tereyağınız tuzlu ise, tuz ilavesine gerek yoktur. Kestaneleriniz taze olursa çok iyi sonuç alırsınız, benden söylemesi.
'Kolay Gelsin'


Kestane Nasıl Soyulur?
http://3.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...9F+tabakta.jpg

Malzemeler:
1/2 Kg. Kestane
6 Yemek Kaşığı Ayçiçeği Yağı

Ön Söz:
Mutfaklarımızda Kestane tek başına kullanıldığı gibi, bir çok yemeğin yapımında da katkı malzeme olarak kullanılır. Yemek hazırlarken kestaneleri bütün ve iç ' zar ' kabuğu temizlenmiş olarak kullanırız. Mutfaklarımızda kestanelerin dış ve iç kabuğu bir çok yöntemle soyulabilir. Su içerisinde haşlanarak soyulan kestanelerin yemeklerde kullanılması, tercih edilen bir yöntem değildir. Sanayi de, ticari olarak işlenen tonlarca kestane otomatik makinelerde buhar veya alev kullanılarak yapılmaktadır. Mutfak şartlarında en uygun kestane kabuklarının soyulması, tarifimde anlatım yöntemdir. Kendim bu yöntemi kullanıyorum.

Ön Hazırlık:
Kestaneler bir güzel yıkanacak ve süzülecek. Yıkanmış kestaneler gövdesinden enlemesine, bıçak ile çepeçevre çizilecek. Bıçağın derine dalmamasına dikkat edilecek. Bıçak derine daldığında kestaneler tencere içerisinde pişerken, aynen cam üzerinde elmasın bıraktığı iz etkisini gösterir. Yani, kestane taşıdığı çizik yönünde bölünür, benden söylemesi.

Kestaneler tava'da
http://3.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...ane+tavada.jpg

Kavurulmuş ve soyulmaya hazır
http://3.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_5...ulmu%C5%9F.jpg

Maharetini Göster:
Çizilen kestaneler bir tava içerisine alınacak, üzerine 6 Yemek kaşığı ayçiçeği yağı konulacak ve ısıtılacak. Normal ocak ısısında kestaneler 3 Dakika süre ile karıştırılarak, kavurulacak. Kavurulan kestaneler, yağı süzülerek soğuk su içerisine atılacak ve kabukları soyulacak. Sonrası malum.

Not:
Diğer bir yöntem ise, kaynayan su içerisine kestaneleri bırakmak ve 5 Dakika süre ile haşlamaktır. Haşlanan kestaneleri su içerisinden tek tek alarak, kabuklarını soymaktır. Kestanelerin haşlama suyunu süzmeyiniz, süzerseniz iç kabuklarını soyamazsınız.
'Kolay Gelsin'

Kaynak: Klasiktatlar.com...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.