Paçanga Böreği... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paçanga Böreği...Tarifi lazım oldu öncelikle bizim siteye baktım ve bulamadım bi kızdım sormayın, nasıl olmaz diye başka yerden aldım tarifini tabii haliyle ![]() ![]() ![]() Ama misyon edindim ve tüm aşamalarıyla resimleyip buraya eklemeyi kendime borç bildim Hadi başlayalım ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 3 Adet yufka 150-200 gr Pastırma bir kase dolu dolu kaşar peynir rendesi 2 orta boy Domates 2 adet sivri biber tuz koymamanızı tavsiye ederim hem pastırma hem kaşar yeterince tuzlu olmasını sağlıyor zaten ![]() ![]() ![]() İç hazırlığı: Tüm malzemeyi küçük küçük doğrayıp kaşar rendesiyle karıştırın ![]() ![]() ![]() Yapımı: Yufkaları ikiye kesip üstüste yerleştirin daha sonrada oluşan yarım yufkaları 3 eşit parçaya ayırın, bu şekildede üstüste koyun ![]() ![]() ![]() Harcımızda 2 yemek kaşığı koyduğumuz yufkalarımızı sigara böreği gibi ama daha kalınca rulo yapıyoruz ![]() ![]() ![]() Kızgın yağda her iki tarafı nar gibi oluncaya kadar kızartıyoruz ![]() ![]() ![]() Önce kağıt havlu üzerine alıp süzdürdüğümüz Paçangaları sonra servis tabağına alıyoruz ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|