Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bugün, kısır, yaptım

Ben Bugün Kısır Yaptım

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ben Bugün Kısır Yaptım



Cevizli Kısırı Nasıl Yaptım








Malzemeler
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 demet taze soğan
  • 2 domates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 kaşık İstenirse biber salçası
  • Küçük bir demet dereotu
  • Marul yaprakları
  • 1 bardak iri çekilmiş ceviz içi
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu Ya da nar ekşisi
Hazırlanışı

Kısırlık ince bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencereye koyun Üstüne bulgurun seviyesinden biraz fazla olacak şekilde sıcak su dökün Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekleyin

Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, domates salçası istenirse bibe salçası, tuz , kırmızı biber, pulbiber, iri çekilmiş ceviz, en son da domates, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın Hazırladığınız kısırı marul yaprakları ile birlikte servis edin

Biz yedik, siz de yiyin




Afiyet olsun









Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.