![]() |
Ben Bugün Kısır Yaptım
Cevizli Kısırı Nasıl Yaptım
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
Kısırlık ince bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencereye koyun. Üstüne bulgurun seviyesinden biraz fazla olacak şekilde sıcak su dökün. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekleyin. Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, domates salçası istenirse bibe salçası, tuz , kırmızı biber, pulbiber, iri çekilmiş ceviz, en son da domates, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kısırı marul yaprakları ile birlikte servis edin. Biz yedik, siz de yiyin Afiyet olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.