ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ben Bugün Kısır Yaptım (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391840)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Ben Bugün Kısır Yaptım
 
Cevizli Kısırı Nasıl Yaptım




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 demet taze soğan
  • 2 domates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 kaşık İstenirse biber salçası
  • Küçük bir demet dereotu
  • Marul yaprakları
  • 1 bardak iri çekilmiş ceviz içi
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu. Ya da nar ekşisi.
Hazırlanışı

Kısırlık ince bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencereye koyun. Üstüne bulgurun seviyesinden biraz fazla olacak şekilde sıcak su dökün. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekleyin.

Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, domates salçası istenirse bibe salçası, tuz , kırmızı biber, pulbiber, iri çekilmiş ceviz, en son da domates, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kısırı marul yaprakları ile birlikte servis edin.

Biz yedik, siz de yiyin




Afiyet olsun...










Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.