Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
parmağı, tatlısı, vezir

Vezir Parmağı Tatlısı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vezir Parmağı Tatlısı






Vezir Parmağı


Malzemeler:
  • 2 bardak su
  • 2,5 bardak un
  • 50 gr tuzsuz tereyagi
  • 1 tatli kasigi seker
  • bir tutam (cok az) tuz
  • 3 yumurta
  • 1 tatli kasigi nisasta
Serbeti:
Şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır 2 bardak su ve tereyağı büyükçe bir tavaya konulup kaynatılırTuz ve sekeri ilave edilirKaynayınca unu ve nişastası yavaş yavaş iyice ezerek ilave edilirBiraz ocak üstünde pişirilip soğumaya bırakılır Ilıkken yumurtalar tek tek kırılıp hamura yedirilir Elimizle parmak seklinde şekillendirilir
bu işlem yapılırken ellerimizi biraz yağlamamız gerekli
Hazırlanan vezir parmakları tavadaki soğuk yağ içine konur ve kızartılıp soğumuş olan şerbetin içine atılır

Şerbetini çeker çekmez servis tabağına alınmalı yoksa yumuşarlarTadına doyulmayacak kadar lezzetli inanın


Agzinizin tadi hic bozulmamasi dilegiyle

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.