![]() |
İzmir Usulü Lokma Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzmir Usulü Lokma Tatlısıİzmir Lokma Tatlısı ![]() Malzemeler
Derin bir kapta un, toz şeker ve tuzu karıştırın ![]() Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve yaş mayayı ilave edip iyice karıştırın ![]() Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ılık su ilave ederek yoğurun ![]() Hamuru 1 saat kadar mayalandırın ![]() Şerbet için toz şeker ve suyu tencerede kaynatın ![]() Şerbet koyulaşmaya başlayınca limon suyu ilave edip bir taşım daha kaynatın ![]() Ocaktan alıp soğumaya bırakın ![]() Ayçiçeği yağını ısıtın ![]() Elinizi yağladıktan sonra hamurdan yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ![]() Ortalarına delik açın ![]() Kızgın yağda kızartıp şerbetin içine atın ![]() Bir iki dakika beklettikten sonra servis tabağına alın ![]() Sıcak servis yapın ![]() Sofra |
![]() |
![]() |
|