Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
izmir, lokma, tatlısı, usulü

İzmir Usulü Lokma Tatlısı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzmir Usulü Lokma Tatlısı



İzmir Lokma Tatlısı




Malzemeler
  • 25 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 20 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar ılık su
  • Ayçiçeği yağı
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Hazırlanışı

Derin bir kapta un, toz şeker ve tuzu karıştırın
Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve yaş mayayı ilave edip iyice karıştırın
Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ılık su ilave ederek yoğurun
Hamuru 1 saat kadar mayalandırın

Şerbet için toz şeker ve suyu tencerede kaynatın
Şerbet koyulaşmaya başlayınca limon suyu ilave edip bir taşım daha kaynatın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın

Ayçiçeği yağını ısıtın
Elinizi yağladıktan sonra hamurdan yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
Ortalarına delik açın
Kızgın yağda kızartıp şerbetin içine atın
Bir iki dakika beklettikten sonra servis tabağına alın
Sıcak servis yapın


Sofra

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.