İzmir Usulü Lokma Tatlısı |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir Usulü Lokma Tatlısıİzmir Lokma Tatlısı Malzemeler
Derin bir kapta un, toz şeker ve tuzu karıştırın Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve yaş mayayı ilave edip iyice karıştırın Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ılık su ilave ederek yoğurun Hamuru 1 saat kadar mayalandırın Şerbet için toz şeker ve suyu tencerede kaynatın Şerbet koyulaşmaya başlayınca limon suyu ilave edip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Ayçiçeği yağını ısıtın Elinizi yağladıktan sonra hamurdan yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Ortalarına delik açın Kızgın yağda kızartıp şerbetin içine atın Bir iki dakika beklettikten sonra servis tabağına alın Sıcak servis yapın Sofra |
|