![]() |
Haşhaşlı Revani Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Revani TarifiHaşhaşlı Revani Tarifi ![]() Malzemeler 3 yumurta 1 çay bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt (benim yoğurdum cıvıktı) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı haşhaş 1 ![]() 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şurup için 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su Çeyrek limon Üçte bir çay kaşığı tuz Yapılışı Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın Yağ, yoğurt, haşhaş, irmiğide ekleyip karıştırın ![]() Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırın ![]() Yağlanmış fırın tepsisine döküp 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün Tamamen kabarıp, kızarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye düşürün ![]() Tatlının üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin ![]() Tatlı soğurken, şeker ve suyu bir tencereye koyun, limonu ilave edin ve altını yakın ![]() Şeker eriyene kadar karıştırın ![]() ![]() Ya da önce şerbeti pişirin ![]() ![]() Arzuya göre üzerine kremşanti dökün ![]() 2 saat sonra servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|