![]() |
Haşhaşlı Revani Tarifi
Haşhaşlı Revani Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 3 yumurta 1 çay bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt (benim yoğurdum cıvıktı) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı haşhaş 1.5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şurup için 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su Çeyrek limon Üçte bir çay kaşığı tuz Yapılışı Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın Yağ, yoğurt, haşhaş, irmiğide ekleyip karıştırın. Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün Tamamen kabarıp, kızarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye düşürün. Tatlının üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Tatlı soğurken, şeker ve suyu bir tencereye koyun, limonu ilave edin ve altını yakın. Şeker eriyene kadar karıştırın. tuzunu atın. 30 dakika kadar kaynayan şurubu ocaktan alıp soğuk tatlının üzerine dökün Ya da önce şerbeti pişirin. Soğuk şurubu, sıcak tatlının üzerine dökün. Arzuya göre üzerine kremşanti dökün. 2 saat sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.