![]() |
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası![]() Gül Tatlısı Malzemeler :
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev BaklavasıHanım Göbeği Tatlısı MALZEMELER: -2,5 su bardağı un -1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr ![]() -4 yumurta -3 su bardağı şeker -1 /4 limon suyu -1 tutam tuz -2 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için) YAPILIŞI: 1- Şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır ![]() ![]() 2- Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır ![]() ![]() 4- Isıtılmış yağa konur ![]() ![]() ![]() 5- Sonra şuruba atılır ![]() ![]() Not: 1) Hazırlanan hamur hurma şeklinde yapılabilir ![]() 2) Tatlının içinin iyi pişmesi için yağı her sefer soğutmak gerekir ![]() 3) Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, pişen hamur ise sıcak olmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası![]() Kalbura Bastı Malzemeler
Şerbeti Yapılışı Hamuru yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası![]() Baklava Malzemeler Hamuru için
Yapılışı Tüm malzemeleri karıştırıp açılabilcek kıvamda biraz sert bir hamur elde edelim ve güzelce yoğuralım ![]() ![]() ![]() Oklavaya sarıp iki ucundan elimizle iterek sıkıştıralım ![]() Bu işlem sonunda hamur pileli bir görünüm almalıdır ve dikdörtgen haline gelmiş olmalıdır ![]() Daha sonra açarak oklavadan çıkaralım ve temiz bir kağıt ya da bezin üzerinde 10-15 dakika kadar kurumaya bırakalım ![]() Kuruyan yufkaların bir ucuna (dikdörtgenin kısa ucuna) ceviz koyup rulo şeklinde saralım ve 1 cm eninde parçalar halinde keselim ![]() Fırın tepsisini tereyağ ile iyice yağlayıp,hazırladığımız baklavaları sıkı bir şekilde dizelim ve eritip kızgın hale getirdiğimiz tereyağını tatlımızın üzerine gezdirelim ![]() 175C de üzeri kızarana kadar pişirelim ![]() Bu arada şerbetini hazırlayalım ![]() ![]() ![]() Tatlımız pişince tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde şerbetleyelim ![]() Afiyet olsun ![]() Not : Eğer tatlıyı pişer pişmez şerbetlemeyecekseniz, şerbetlemeden önce tatlıyı 150C ye ısıtılmış fırında 10 dakika kadar ısıtıp şerbetleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası![]() Şekerpare [*]şekerpare için:
1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Şerbetin hazırlanması 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası![]() Dilber Dudağı Malzemeler 10 - 12 kişilik
Hazırlanması:[*]unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası![]() Vezir Parmağı Malzemeler:
Şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu işlem yapılırken ellerimizi biraz yağlamamız gerekli ![]() Hazırlanan vezir parmakları tavadaki soğuk yağ içine konur ve kızartılıp soğumuş olan şerbetin içine atılır ![]() Şerbetini çeker çekmez servis tabağına alınmalı yoksa yumuşarlar ![]() ![]() Agzinizin tadi hic bozulmamasi dilegiyle ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası![]() Revani Malzemeler
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası![]() Cevizli Tatlı Malzemeler: (22 adet) Yarım su bardağı süt 1 yumurta 200g odasıcaklığında margarin 3,5 su bardağı un 1 paket kabartmatozu 1 tutam tuz İç malzemesi: 1,5 su bardağı ceviz içi( fındık, badem) 1 çay kaşığı tarçın Şerbeti: 4 Su bardağı su 4 Su bardağı şeker yarım limonun suyu Yapılışı; Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın ![]() ![]() Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın ![]() ![]() hamuru 10 dakika dinlendirin ![]() ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası![]() Bülbül Konağı Malzemeler
Serbet
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev BaklavasıBohça Baklavası Malzemeler
Şerbet:
Hazırlanışı Şerbet için su ve şekeri kaynatın ![]() ![]() ![]() Üzerini örtüp iç malzemeyi hazırlayana kadar 10-15 dakika dinlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci ve üçüncü grubu da aynı şekilde yapın ![]() ![]() ![]() Diğer grupları da aynı şekilde yaptıktan sonra tepsiye dizip 3-4 saat (veya 1 gün) buzdolabında üzerini streçle kapatarak bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev BaklavasıSarı Burma (Sarığı Burma) Malzemeleri
şerbeti için
1-Baklavalık yufkalar iki ikili gruplar halinde tezgahın üzerine seriyoruz ![]() ince oklavaya sarıp iki parmak kadar içine katlıyoruz ![]() 2-Çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya sarıyoruz 3-iki ucunu içe doğru büzüştürüyoruz ![]() ![]() ![]() 4-Tereyağını iyice eritiP,üzerindeki köpüğü süzüyoruz(süzmezsek,tatlının üzeri pişerken kararıyor) 5-Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 daika kadar pişirip 170 derecede içini çekinceye kadar,altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz ![]() Şerbeti için 1-Su ve şekeri iyice kaynatıyoruz ![]() 2-Ocaktan indirirken limonsuyunu ilave ediyoruz ![]() 3-Tatlı soğuk şerbet ılıkken eşit miktarda şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz |
![]() |
![]() |
|