Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
farklı, kaşar, köfte, köfteler, otlu, peynirli, sebzeli, tarifi

Üç Farklı Köfte Tarifi | Sebzeli, Otlu, Kaşar Peynirli Köfteler

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üç Farklı Köfte Tarifi | Sebzeli, Otlu, Kaşar Peynirli Köfteler



Üç Farklı Köfte Tarifi










Köfte harcına katacağınız peynir ve çeşitli sebzeler, köftelerinizi hem farklı kılacak hem de onlara ayrı bir lezzet katacak Davetlerinizin vazgeçilmezi olacak köfte çeşitlerinden üç örnek hazırladık







Kaşar Peynirli köfteler

1 kg köftelik kıymaya 1 adet orta boy rendelenmiş soğan, 3 çorba kaşığı galeta unu, tuz ve karabiber katın İyice yoğurun Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın Ortasına küp şeklinde kesilmiş kaşar peyniri yerleştirin ve peynir ortasında kalacak şekilde yuvarlayın Köfte harcı ve kaşar peyniri bitene kadar işleme devam edin Hazırladığınız kaşarlı köfteleri kızgın sıvıyağda kızartın Kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın







Otlu küçük köfteler

1 kg köftelik kıymaya 1 tatlı kaşığı kekik, 10-12 dal ince kıyılmış maydanoz, birkaç dal ince kıyılmış taze fesleğen, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu, 3 çorba kaşığı galeta unu, tuz, karabiber ve 1 adet orta boy rendelenmiş soğan katın Malzeme özleşene kadar iyice yoğurun Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın Kızgın sıvıyağda kızartın Kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın







Sebzeli Köfteler

Birer adet kabak ve kırmızı biberi zar şeklinde doğrayın 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun Diğer taraftan 1 kg köftelik kıymanın içine 1 adet orta boy rendelenmiş soğan, 3 çorba kaşığı galeta unu, tuz ve zeytinyağı ekleyip, yoğurun Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Avucunuzun içinde bastırarak düzleştirin ve ortasına kavrulmuş sebze karışımından bir parça koyun Köfteye uzun bir şekil verin Köfte harcı ve sebze karışımı bitene kadar işleme devam edin Köfteleri bol kızgın sıvıyağda kızartın Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın


Kaynak: Sofra Dergisi



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.