ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Üç Farklı Köfte Tarifi | Sebzeli, Otlu, Kaşar Peynirli Köfteler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391273)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Üç Farklı Köfte Tarifi | Sebzeli, Otlu, Kaşar Peynirli Köfteler
 
Üç Farklı Köfte Tarifi



...



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Köfte harcına katacağınız peynir ve çeşitli sebzeler, köftelerinizi hem farklı kılacak hem de onlara ayrı bir lezzet katacak. Davetlerinizin vazgeçilmezi olacak köfte çeşitlerinden üç örnek hazırladık...
..



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Kaşar Peynirli köfteler

1 kg köftelik kıymaya 1 adet orta boy rendelenmiş soğan, 3 çorba kaşığı galeta unu, tuz ve karabiber katın. İyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Ortasına küp şeklinde kesilmiş kaşar peyniri yerleştirin ve peynir ortasında kalacak şekilde yuvarlayın. Köfte harcı ve kaşar peyniri bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız kaşarlı köfteleri kızgın sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

..


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Otlu küçük köfteler

1 kg köftelik kıymaya 1 tatlı kaşığı kekik, 10-12 dal ince kıyılmış maydanoz, birkaç dal ince kıyılmış taze fesleğen, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu, 3 çorba kaşığı galeta unu, tuz, karabiber ve 1 adet orta boy rendelenmiş soğan katın. Malzeme özleşene kadar iyice yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

..


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Sebzeli Köfteler

Birer adet kabak ve kırmızı biberi zar şeklinde doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Diğer taraftan 1 kg köftelik kıymanın içine 1 adet orta boy rendelenmiş soğan, 3 çorba kaşığı galeta unu, tuz ve zeytinyağı ekleyip, yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde bastırarak düzleştirin ve ortasına kavrulmuş sebze karışımından bir parça koyun. Köfteye uzun bir şekil verin. Köfte harcı ve sebze karışımı bitene kadar işleme devam edin. Köfteleri bol kızgın sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.


Kaynak: Sofra Dergisi




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.