08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şef Banemin'den Zeytinyağlı Kızartma Tarifi
Şef Banemin'den  
Evettttt sayın forumdaşlarım Bugün benim menüde olanı sizlerle paylaşmak istedi canım Sayemde mutfak kültürünüze bir katkım daha olsun dedim yine, çok iyiyim  
Gerekli malzemeler; Patlıcan, biber, domates, köfte, kekik, nane, 2 diş sarmısak, tuz, zeytinyağ ve elinden herşeyin yenebileceği benim gibi bir aşçı  

Öncelikle malzeme listesindeki köftenin nasıl elde edileceğiyle başlıyorum  
Bir gün önce gelen köfte davetini reddederken "Benimkileri ayırmayı unutmayın, ben yarın gelirim" denecek Daha sonra aç karnına daveti yapan eve gidilecek ve direkt mutfağa girilip kızartmanın olduğu tepsi kontrol edilecek
O da ne? Tepside patates, patlıcan, biber var ama köfte yok Anında "Babaaaaaaaaaa! Benim köfteleri sen mi yedinnn" diye bağırılmaya başlanacak Mehmet beyin kem-kümleri arasında cankurtaranı Emel hanım "tamam oğlum kızma Seninkiler hazır ama pişirmedim, hemen pişiririm" diyecek Siz afra ve tafraya devam ederek "gerek yok, ben kalanlarla idare ederim ama sen benim hakkımı paketle akşam kendim pişiririm" denilecek İşte size hazır köfte 
Uğranılan manavdan 3 patlican, 8-10 biber alınacak Patateslere elinizi uzatırken çamurlarına takılın önce Sonra onun yıkanması, soyulması, doğranması ve kızartılmasını düşünün ve vazgeçin patates almaktan Ben tembelim öyle yaptım  
Eve gelince birilerine artizzlik yapmak istiyorsanız işe başlamadan yapın bence İşe başladıktan sonra zor oluyor
Patlıcanları yıkayıp, zebra kıvamında soyun Daha sonra hepsini aynı şekilde kesmeye çalışın ve olmadığını görünce kafanıza göre doğrayın Kararmaması için doğranmışları tuzlu suda bekletmeyi ihmal etmeyin Patlican doğrama işi bitince yağı ateşe koyun ve yağ kızana kadar artizzzlik işini halledin yine Yağ kızınca patlıcanları sallayın içine ve hemen biberleri kızartmaya hazır hale getirin Onlarda bitti mi, kızartma işi sürerken 3-4 domatesin kabuğunu soyun ve serçe parmağı kalınlığında dilimleyin Daha sonra diğer domatesleri rendeleyip, içine pul biber, kekik, nane, ve doğranmış sarmısakları ilave edin
Patlıcan, biber, domates ve köfteler kızardıktan sonra onların yağından başka bir kaba biraz alıp sosu pişirin
Sonrada resimde görüldüğü gibi bir tabak hazırlayın kendinize, resmini çekin ve tarifi bizimle paylaşın  Hani birazdan gelip laf edecekseniz ya bu güzelim yemeğe ve tarifine, o nedenle sizin yaptığınızı da bir görelim de bu hakkınız var mı yok mu karar verelim değil mi?
Valla güzel olmuştu   Afiyet olsun  
Şefiniz Banemin, lezzet garantili tariflerine devam edecek  
Kalın sağlıcakla  
|
|
|