Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baneminden, kızartma, tarifi, zeytinyağlı, şef

Şef Banemin'den Zeytinyağlı Kızartma Tarifi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şef Banemin'den Zeytinyağlı Kızartma Tarifi

Şef Banemin'den

Evettttt sayın forumdaşlarım Bugün benim menüde olanı sizlerle paylaşmak istedi canım Sayemde mutfak kültürünüze bir katkım daha olsun dedim yine, çok iyiyim

Gerekli malzemeler; Patlıcan, biber, domates, köfte, kekik, nane, 2 diş sarmısak, tuz, zeytinyağ ve elinden herşeyin yenebileceği benim gibi bir aşçı

Öncelikle malzeme listesindeki köftenin nasıl elde edileceğiyle başlıyorum

Bir gün önce gelen köfte davetini reddederken "Benimkileri ayırmayı unutmayın, ben yarın gelirim" denecek Daha sonra aç karnına daveti yapan eve gidilecek ve direkt mutfağa girilip kızartmanın olduğu tepsi kontrol edilecek

O da ne? Tepside patates, patlıcan, biber var ama köfte yok Anında "Babaaaaaaaaaa! Benim köfteleri sen mi yedinnn" diye bağırılmaya başlanacak Mehmet beyin kem-kümleri arasında cankurtaranı Emel hanım "tamam oğlum kızma Seninkiler hazır ama pişirmedim, hemen pişiririm" diyecek Siz afra ve tafraya devam ederek "gerek yok, ben kalanlarla idare ederim ama sen benim hakkımı paketle akşam kendim pişiririm" denilecek İşte size hazır köfte

Uğranılan manavdan 3 patlican, 8-10 biber alınacak Patateslere elinizi uzatırken çamurlarına takılın önce Sonra onun yıkanması, soyulması, doğranması ve kızartılmasını düşünün ve vazgeçin patates almaktan Ben tembelim öyle yaptım

Eve gelince birilerine artizzlik yapmak istiyorsanız işe başlamadan yapın bence İşe başladıktan sonra zor oluyor

Patlıcanları yıkayıp, zebra kıvamında soyun Daha sonra hepsini aynı şekilde kesmeye çalışın ve olmadığını görünce kafanıza göre doğrayın Kararmaması için doğranmışları tuzlu suda bekletmeyi ihmal etmeyin Patlican doğrama işi bitince yağı ateşe koyun ve yağ kızana kadar artizzzlik işini halledin yine Yağ kızınca patlıcanları sallayın içine ve hemen biberleri kızartmaya hazır hale getirin Onlarda bitti mi, kızartma işi sürerken 3-4 domatesin kabuğunu soyun ve serçe parmağı kalınlığında dilimleyin Daha sonra diğer domatesleri rendeleyip, içine pul biber, kekik, nane, ve doğranmış sarmısakları ilave edin

Patlıcan, biber, domates ve köfteler kızardıktan sonra onların yağından başka bir kaba biraz alıp sosu pişirin

Sonrada resimde görüldüğü gibi bir tabak hazırlayın kendinize, resmini çekin ve tarifi bizimle paylaşın Hani birazdan gelip laf edecekseniz ya bu güzelim yemeğe ve tarifine, o nedenle sizin yaptığınızı da bir görelim de bu hakkınız var mı yok mu karar verelim değil mi?

Valla güzel olmuştu Afiyet olsun

Şefiniz Banemin, lezzet garantili tariflerine devam edecek

Kalın sağlıcakla

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com