![]() |
Etli Dürüm Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Dürüm TarifiEtli Dürüm Tarifi ![]() Hazırlama Süresi: 40 dakika Pişirme Süresi: 30 dakika Kişi Sayısı: 8 Malzemesi ♦ 4 adet biftek ♦ 4 adet yeşil soğan ♦ 2 adet yeşil biber ♦ 2 adet domates ♦ 2 yemek kaşığı margarin ♦ 4 yemek kaşığı yoğurt ♦ 4 diş sarmısak ♦ 1 çay kaşığı toz biber ♦ Tuz Hamuru için: ♦ 4 su bardağı un ♦ 2 yemek kaşığı sıvıyağ ♦ 2 çay bardağı süt ♦ 1 çay kaşığı kuru maya ♦ 1 yemek kaşığı yoğurt ♦ 1 adet kesme şeker ♦ 1 tutam tuz Yapılışı: ♥ Yoğurtla ,dövülmüş sarımsakları karıştırın ![]() ♥ Pidelerin üstüne sürmek için bekletin ![]() ♥ Sütü ılıtıp maya ve şekeri içinde eritin ![]() ♥ Yoğurma kabına alıp yoğurt, sıvıyağ, un ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edin ![]() ♥ Mayalanması için hamuru 20 dakika bekletin ![]() ♥ Hamuru 8 eşit parçaya bölün ![]() ♥ Tatlı tabağı büyüklüğünde açın ![]() ♥ Sacın üzerinde iki taraflı pişirip pideleri örtü içinde sertleşmemesi için bekletin ![]() ♥ Biftekleri küçük küçük doğrayın ![]() ♥ Tavada margarini eritip biftekleri içine atın ![]() ♥ Biftekler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun ![]() ♥ Ufak ufak doğranmış yeşil biber, domates, toz biber ve tuzu atıp ocağı kapatıp birkaç kez karıştırın ![]() ♥ Pidelerin içine sarımsaklı yoğurt sürün ![]() ♥ Hazırladığınız içten içine koyun ![]() ♥ Dürüm şeklinde sararak servis yapın ![]() Afiyetle yiyin Alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|