![]() |
Etli Dürüm Tarifi
Etli Dürüm Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlama Süresi: 40 dakika Pişirme Süresi: 30 dakika Kişi Sayısı: 8 Malzemesi ♦ 4 adet biftek ♦ 4 adet yeşil soğan ♦ 2 adet yeşil biber ♦ 2 adet domates ♦ 2 yemek kaşığı margarin ♦ 4 yemek kaşığı yoğurt ♦ 4 diş sarmısak ♦ 1 çay kaşığı toz biber ♦ Tuz Hamuru için: ♦ 4 su bardağı un ♦ 2 yemek kaşığı sıvıyağ ♦ 2 çay bardağı süt ♦ 1 çay kaşığı kuru maya ♦ 1 yemek kaşığı yoğurt ♦ 1 adet kesme şeker ♦ 1 tutam tuz Yapılışı: ♥ Yoğurtla ,dövülmüş sarımsakları karıştırın. ♥ Pidelerin üstüne sürmek için bekletin. ♥ Sütü ılıtıp maya ve şekeri içinde eritin. ♥ Yoğurma kabına alıp yoğurt, sıvıyağ, un ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. ♥ Mayalanması için hamuru 20 dakika bekletin. ♥ Hamuru 8 eşit parçaya bölün. ♥ Tatlı tabağı büyüklüğünde açın. ♥ Sacın üzerinde iki taraflı pişirip pideleri örtü içinde sertleşmemesi için bekletin. ♥ Biftekleri küçük küçük doğrayın. ♥ Tavada margarini eritip biftekleri içine atın. ♥ Biftekler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. ♥ Ufak ufak doğranmış yeşil biber, domates, toz biber ve tuzu atıp ocağı kapatıp birkaç kez karıştırın. ♥ Pidelerin içine sarımsaklı yoğurt sürün. ♥ Hazırladığınız içten içine koyun. ♥ Dürüm şeklinde sararak servis yapın. Afiyetle yiyin Alıntıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.