Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antep, kebabı, usulü, vişne

Antep Usulü Vişne Kebabı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Usulü Vişne Kebabı





Vişne Kebabı






Bu tarifi mutlaka deneyin ve et ile vişnenin olağanüstü tuzlu-tatlı-mayhoş uyumunun tadına varın


Malzemeler:
  • 15 kg vişne
  • 750 g köftelik kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1’er çay kaşığı karabiber ve yenibahar
  • 2 yemek kaşığı sade yağ
  • 3 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet limonun suyu
  • ½’şar çay kaşığı karabiber, kırmızı biber, yenibahar
  • Yeterli ince pide ekmek
  • 1 demet maydanoz
Vişneleri yıkayın, saplarını çıkarın ve yarısının çekirdeklerini çıkartın Vişnelerin şeklinin bozulmamasına ve ezilmesine dikkat edin
Diğer yarısının kevgirde elinizle eze eze suyunu çıkartın

Diğer tarafta köfteleri hazırlayın Bir tepside kıymayı tuz, karabiber ve yenibahar ile iyice yoğurun Elinizi suya batırarak kıymadan ufak parçalar kopartarak irice vişne büyüklüğünde misket gibi yuvarlak köfteler yuvarlayın

Bir tencerede suyu 1 tatlı kaşığı tuz ile kaynatın Köfteleri kaynayan suya atın ve bir iki taşım haşlayın Pişen köfteleri bir kevgir ile sudan alın ve bir kenarda bekletin

Soğanları halka halka doğrayın Bir tencerede yağı ısıtın Soğanı yağda iyice sote edin Soğanlar iyice yumuşayınca domates salçasını ekleyin ve birkaç kere çevirin

Köfteleri de tencereye koyun ve tuz ile baharatları ekleyin Sıktığınız vişne suyunu ve limon suyunu köftelerin üstüne ekleyin

Tencereyi orta-kısık ateşte pişmeye bırakın Yaklaşık ½ saat sonra et iyice pişince vişneleri de ekleyin ve yaklaşık 10 dakika daha bir iki taşım kaynayacak kadar pişirin Etin suyu biraz koyulaşarak adeta ağdalanmalı ve koyulmalıdır

Pideleri mutfak tahtasında baklava dilimi şeklinde kesin Pide dilimlerini servis tabağına kebaba altlık olacak şekilde birbirlerinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin

Pidelerin üstüne vişneli eti koyun Biraz da iyice koyulmuş suyundan gezdirin İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın
Haydi afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.