![]() |
Antep Usulü Vişne Kebabı
Vişne Kebabı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bu tarifi mutlaka deneyin ve et ile vişnenin olağanüstü tuzlu-tatlı-mayhoş uyumunun tadına varın. Malzemeler:
Diğer yarısının kevgirde elinizle eze eze suyunu çıkartın. Diğer tarafta köfteleri hazırlayın. Bir tepside kıymayı tuz, karabiber ve yenibahar ile iyice yoğurun. Elinizi suya batırarak kıymadan ufak parçalar kopartarak irice vişne büyüklüğünde misket gibi yuvarlak köfteler yuvarlayın. Bir tencerede suyu 1 tatlı kaşığı tuz ile kaynatın. Köfteleri kaynayan suya atın ve bir iki taşım haşlayın. Pişen köfteleri bir kevgir ile sudan alın ve bir kenarda bekletin. Soğanları halka halka doğrayın. Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı yağda iyice sote edin. Soğanlar iyice yumuşayınca domates salçasını ekleyin ve birkaç kere çevirin. Köfteleri de tencereye koyun ve tuz ile baharatları ekleyin. Sıktığınız vişne suyunu ve limon suyunu köftelerin üstüne ekleyin. Tencereyi orta-kısık ateşte pişmeye bırakın. Yaklaşık ½ saat sonra et iyice pişince vişneleri de ekleyin ve yaklaşık 10 dakika daha bir iki taşım kaynayacak kadar pişirin. Etin suyu biraz koyulaşarak adeta ağdalanmalı ve koyulmalıdır. Pideleri mutfak tahtasında baklava dilimi şeklinde kesin. Pide dilimlerini servis tabağına kebaba altlık olacak şekilde birbirlerinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin. Pidelerin üstüne vişneli eti koyun. Biraz da iyice koyulmuş suyundan gezdirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. Haydi afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.