08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hasan Paşa Köftesi - Saçaklı Köfte - Çömlek Kebabı Tarifleri
Hasanpaşa Köftesi

Malzemeler : (4 kişi için)
½ kg Köftelik Kıyma,
1 Kuru Soğan,
1 tutam Maydanoz
2 dilim Ekmek İçi,
4 tane Patates
250 gr süt
200 gr kaşar peyniri
1 yemek kaşığı Salça,
Biraz Su
1 Kaşık Sıvı Yağ
Tuz, Kara Biber, Kimyon
Hazırlanışı :
Patatesleri haşlayın Soğanları soyup robotta kıyın Ekmek dilimlerini, yıkanmış maydanozu ekleyip robotu bir daha çalıştırın Bu karışımı kıyma, tuz, karabiber, kimyonla beraber yoğurun Oluşturduğunuz bu köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alarak top haline getirin ve başparmağınızla ortasına bastırıp hafifçe çukurlaştırın Bu köfteleri yağlanmış cam tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 15 dakika kadar kızartın
Onlar fırındayken haşlanmış patatesleri soyun, ikiye üçe bölerek robota koyun Üzerine süt, kaşar peynirinin yarısını ve biraz tuz ekleyerek ezip püre haline getirin Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine püreyi yayıp, köftelerin çukurlarına dolmasını sağlayın Bir kaşık salçayı su ile ezerek hepsinin üstünde gezdirin
En üste kalan kaşar peynirini rendeleyip serpiştirin Kaşar peyniri pembeleşene kadar kızartıp sıcak sıcak servis yapın
Saçaklı Köfte

Malzemeler:
500 gram kıyma
3 adet yumurta
2 çorba kasığı un
2 çorba kasığı su
Yarım demet maydanoz
Köfte baharı, tuz,
Kızartmak için: Aycicek yağı
Hazırlanışı
Geniş bir kapta, kıyma, 3 adet yumurta 2 çorba kasığı unu karıştırıp yoğurun Köfte baharı ve tuzu ekleyin Yoğurmaya devam edin
Aycicek yağını tavada kızdırın Hazırladığınız malzemeden kaşıkla alıp, yağa atın Çevirerek kızartın Haşlanmış sebze ile servis yapın
Çömlek kebabı

Malzemesi:
-200gr bamya
-200 gr kemerpatlıcanı
-250gr kabak
-200gr havuç
-1 kğ yağlı koyun eti
-tuz
-300 gr soğan (kabaca
doğranmış), (3 orta boy)
-1 adet limon (1/2'nin suyu
-300gr, domates (kabukları soyulup, ince doğranmış)
(3 orta boy)
-10 diş sarmısak (soyularak
bütün bırakılmış)
-taze çekilmiş karabiber
-1/3 çay ks tarçın
-1/3 çay kş anason
-1/3 çay kş kimyon
-150 gr tereyağı (lO çorba kş)
Yapılışı:
1 Bamyaların başlarını huni biçiminde kesin Patlıcan ve kabağın sap kısımlarını kesin, İyice yıkayıp süzdürün ve her ikisini de küp küp doğrayın Havuçları kazıyıp, enlemesine ikiye ayırın ve her bir parçayı dörde bölün Etleri tuzlayın
2 Kapaklı bir güvecin dibini limon dilimleri ile kaplayın Üzerine sırasıyla
kat kat etleri, soğanları, bamyaları; patlıcanları, kabakları ve dometesleri
yerleştirin Sarımsakları aralara sokuşturun Tuzu, biberi, tarçıni, anasonu
ve kimyonu serpip, en üste gene limon dilimleri koyun
3 Bir tavaca tereyağını kızdırın Güvecteki malzemenin üzerine limon suyunu ve tereyağını gezdirin Güvecin ağzına bir yağlı kâğıt örtüp kapagını sıkıca kapatın Kısık ateşe oturtup 2 saat pişirin
4 Ateşten alıp, kapağını ve yağlı kâğıdını kaldırarak servis yapın
|
|
|