![]() |
Hasan Paşa Köftesi - Saçaklı Köfte - Çömlek Kebabı Tarifleri
Hasanpaşa Köftesi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler : (4 kişi için) ½ kg Köftelik Kıyma, 1 Kuru Soğan, 1 tutam Maydanoz 2 dilim Ekmek İçi, 4 tane Patates 250 gr süt 200 gr kaşar peyniri 1 yemek kaşığı Salça, Biraz Su 1 Kaşık Sıvı Yağ Tuz, Kara Biber, Kimyon Hazırlanışı : Patatesleri haşlayın. Soğanları soyup robotta kıyın. Ekmek dilimlerini, yıkanmış maydanozu ekleyip robotu bir daha çalıştırın. Bu karışımı kıyma, tuz, karabiber, kimyonla beraber yoğurun. Oluşturduğunuz bu köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alarak top haline getirin ve başparmağınızla ortasına bastırıp hafifçe çukurlaştırın. Bu köfteleri yağlanmış cam tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 15 dakika kadar kızartın. Onlar fırındayken haşlanmış patatesleri soyun, ikiye üçe bölerek robota koyun. Üzerine süt, kaşar peynirinin yarısını ve biraz tuz ekleyerek ezip püre haline getirin. Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine püreyi yayıp, köftelerin çukurlarına dolmasını sağlayın. Bir kaşık salçayı su ile ezerek hepsinin üstünde gezdirin. En üste kalan kaşar peynirini rendeleyip serpiştirin. Kaşar peyniri pembeleşene kadar kızartıp sıcak sıcak servis yapın. Saçaklı Köfte http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 500 gram kıyma 3 adet yumurta 2 çorba kasığı un 2 çorba kasığı su Yarım demet maydanoz Köfte baharı, tuz, Kızartmak için: Aycicek yağı Hazırlanışı Geniş bir kapta, kıyma, 3 adet yumurta 2 çorba kasığı unu karıştırıp yoğurun. Köfte baharı ve tuzu ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Aycicek yağını tavada kızdırın. Hazırladığınız malzemeden kaşıkla alıp, yağa atın. Çevirerek kızartın. Haşlanmış sebze ile servis yapın Çömlek kebabı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemesi: -200gr bamya -200 gr. kemerpatlıcanı -250gr. kabak -200gr. havuç -1 kğ. yağlı koyun eti -tuz -300 gr soğan (kabaca doğranmış), (3 orta boy) -1 adet limon (1/2'nin suyu -300gr, domates (kabukları soyulup, ince doğranmış) (3 orta boy) -10 diş sarmısak (soyularak bütün bırakılmış) -taze çekilmiş karabiber -1/3 çay ks. tarçın -1/3 çay kş. anason -1/3 çay kş. kimyon -150 gr. tereyağı (lO çorba kş) Yapılışı: 1.Bamyaların başlarını huni biçiminde kesin. Patlıcan ve kabağın sap kısımlarını kesin, İyice yıkayıp süzdürün ve her ikisini de küp küp doğrayın. Havuçları kazıyıp, enlemesine ikiye ayırın ve her bir parçayı dörde bölün. Etleri tuzlayın. 2.Kapaklı bir güvecin dibini limon dilimleri ile kaplayın. Üzerine sırasıyla kat kat etleri, soğanları, bamyaları; patlıcanları, kabakları ve dometesleri yerleştirin. Sarımsakları aralara sokuşturun. Tuzu, biberi, tarçıni, anasonu ve kimyonu serpip, en üste gene limon dilimleri koyun. 3.Bir tavaca tereyağını kızdırın. Güvecteki malzemenin üzerine limon suyunu ve tereyağını gezdirin. Güvecin ağzına bir yağlı kâğıt örtüp kapagını sıkıca kapatın Kısık ateşe oturtup 2 saat pişirin. 4.Ateşten alıp, kapağını ve yağlı kâğıdını kaldırarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.