Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göre, keleçoş, malzemeleri, tarifi, yapılışı, yörelerine

Yörelerine Göre Kelecoş Tarifi | Malzemeleri Ve Yapılışı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yörelerine Göre Kelecoş Tarifi | Malzemeleri Ve Yapılışı




Kelecoş Tarifi



Kelecoş, Ardahan,Posof,Artvin,Iğdır şehirlerinin yöresel yemeğidir Ancak bazı Doğu Anadolu şehirlerinde de mevcuttur








Malzemeler
  • 1 Çay bardağı bulgur,
  • 1 Su bardağı lepe,
  • 1 Orta boy patates ve soğan,
  • 5 Tane kurut,
  • 2 Yarım kaşık margarin,
  • Tuz(1 tatlı kaşığı pul biber)
Yapılışı

Tencereye bulgur, lepe konularak pişirilir Patates kare şeklinde küçük küçük doğranıp bulgur ve lepe(nohutun kırılmışı) eklenir Daha sonra kurut(lor peyniriyle yoğurdun karışımı) bu karışıma eklenerek kaynatılır Diğer yanda soğan küçük küçük kıyılıp yağda kavrulur Pul biber eklenerek pişen çorbanın üstüne gezdirilir


Afiyet Olsun








Kelecoş Tarifi
(Iğdır)










Malzemeler
  • Evde kalan bayat ekmekler
  • Bir miktar kıyma
  • Kuşbaşı et
  • Soğan
  • Yoğurt
  • Sarmısak
  • Tuz

Yapılışı

Soğan, yoğurt, sarmısak, tuz az yağla karıştırılır Ekmekler ufak ufak doğranır ve fırına verilerek kızartılır Etler, soğanlarla kavrulur Fırından çıkan ekmeklerin üstüne sarımsaklı yoğurt konur En üstüne de etler serilip servis yapılır








Kelecoş Tarifi
(Erzincan)










Malzemeler
  • 3 kase yeşil mercimek
  • 15 adet iri soğan
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz karabiber reyhan pulbiber
  • Kurut (kurutulmuş suyu alınmış çökelek)

Yapılışı

İlk önce kurutu güvecin içinde sıcak suyla eziyoruz Bekletiyoruz Mercimekleri iyice haşlıyoruz Daha sonra soğanlarımızı ince ince kıyıp yağda kavuruyoruz İçine arzuya göre pul biber kara biber ve tuz ilave ediyoruz Bu sos hazır olduktan sonra reyhanları ilave ediyoruz Daha sonra kuşbaşı etleri haşlıyoruz ve soğanın içine ilave ediyoruz Servis tabağına kurutu döküyoruz Üzerine mercimekleri ilave ediyoruz En üstüne de sosumuzdan koyuyoruz Arzuya göre üstüne yeniden baharat ya da reyhan koyabilirsiniz


Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.