ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yörelerine Göre Kelecoş Tarifi | Malzemeleri Ve Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391198)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Yörelerine Göre Kelecoş Tarifi | Malzemeleri Ve Yapılışı
 

Kelecoş Tarifi



Kelecoş, Ardahan,Posof,Artvin,Iğdır şehirlerinin yöresel yemeğidir. Ancak bazı Doğu Anadolu şehirlerinde de mevcuttur.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg





Malzemeler
  • 1 Çay bardağı bulgur,
  • 1 Su bardağı lepe,
  • 1 Orta boy patates ve soğan,
  • 5 Tane kurut,
  • 2 Yarım kaşık margarin,
  • Tuz(1 tatlı kaşığı pul biber)
Yapılışı

Tencereye bulgur, lepe konularak pişirilir. Patates kare şeklinde küçük küçük doğranıp bulgur ve lepe(nohutun kırılmışı) eklenir. Daha sonra kurut(lor peyniriyle yoğurdun karışımı) bu karışıma eklenerek kaynatılır. Diğer yanda soğan küçük küçük kıyılıp yağda kavrulur. Pul biber eklenerek pişen çorbanın üstüne gezdirilir.


Afiyet Olsun.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Kelecoş Tarifi
(Iğdır)




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg





Malzemeler
  • Evde kalan bayat ekmekler
  • Bir miktar kıyma
  • Kuşbaşı et
  • Soğan
  • Yoğurt
  • Sarmısak
  • Tuz

Yapılışı

Soğan, yoğurt, sarmısak, tuz az yağla karıştırılır. Ekmekler ufak ufak doğranır ve fırına verilerek kızartılır. Etler, soğanlarla kavrulur. Fırından çıkan ekmeklerin üstüne sarımsaklı yoğurt konur. En üstüne de etler serilip servis yapılır.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Kelecoş Tarifi
(Erzincan)




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg





Malzemeler
  • 3 kase yeşil mercimek
  • 15 adet iri soğan
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz karabiber reyhan pulbiber
  • Kurut (kurutulmuş suyu alınmış çökelek)

Yapılışı

İlk önce kurutu güvecin içinde sıcak suyla eziyoruz. Bekletiyoruz. Mercimekleri iyice haşlıyoruz. Daha sonra soğanlarımızı ince ince kıyıp yağda kavuruyoruz. İçine arzuya göre pul biber kara biber ve tuz ilave ediyoruz. Bu sos hazır olduktan sonra reyhanları ilave ediyoruz. Daha sonra kuşbaşı etleri haşlıyoruz ve soğanın içine ilave ediyoruz. Servis tabağına kurutu döküyoruz. Üzerine mercimekleri ilave ediyoruz. En üstüne de sosumuzdan koyuyoruz. Arzuya göre üstüne yeniden baharat ya da reyhan koyabilirsiniz.


Afiyet olsun.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg








Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.