Kelecoş - Erzurum Yöresi |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kelecoş - Erzurum YöresiDoğu Anadolu Bölgesi'nde Erzincan ve Elazığ'da Kelecoş,Erzurum'da keleçaşı,Ağrı,Van ve Hakkari'de Keledoş adıyla anılır Malzemeler;
Kurut bir gece önceden suya konur ve yumuşayınca ezilirp,suyu süzülerek tuzu alınırKurut koyu ayran kıvamına getirilirAyran sürekli karıştırılarak ısıtılırİçine ezilmiş sarımsak konur Sırının üzerine ceviz ve tereyağı gezdirilerek fırında kızartılırÜzerine kurut ayranı dökülerek yumuşaması sağlanır Soğan yemeklik doğranır ve tereyağında kavrulurKavurma eklenirSırının üzerine kavurma dökülerek servis yapılır Afiyet olsun |
|