Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karaormanlar, pastası, schwarzwälderkirschtorte, vişne

Schwarzwälderkirschtorte | Karaormanlar Vişne Pastası

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Schwarzwälderkirschtorte | Karaormanlar Vişne Pastası



Schwarzwälderkirschtorte (Karaormanlar Vişne Pastası)







Almanya'nın 1930lu yıllarından beri en tanınmış ve sevilen bir pastasıdır Adı ve tadı, sadece Almanya sınırları içerisinde kalmayıp, dünyanın pek çok ülkesine yayılmıştır

En önemli malzemeleri, vişne içkisi ile ıslatılan çikolatalı hamuru ve vişnedir Üzerinin süslemesi için sahne (krema) ve çikolata kullanılır

Schwarzwälder Kirschtorte (kara ormanlar pastası)nın adının nereden geldiği pek bilinmemekle beraber, üzerinin bitter çikolatalarla dekore edilmesinin Karaormanlara benzetilmesinden geldiği sanılmaktadır İkinci bir husus da, pastanın yapılmasında kullanılan vişne içkisinin, Schwarzwald (Karaormanlar) bölgesinde yapılmakta olduğudur

Wikipedia



Schwarzwälderkirschtorte ( Karaormanlar vişne Pastası)


Malzemeler:

Taban hamuru (pandispanya) için
  • 250g Seker
  • 300g Un
  • 2 Yemek kasigi Kako
  • 5 Yumurta
İçi için
  • 1 litre sahne (krema)
  • 50g şeker
  • Kremayı sertleştirmek için 3 yaprak jelatin
  • 400g çekirdeği çıkartılmış vişne (dondurulmuş vişne de olabilir)
  • 1/4 litre vişne suyu
  • 4 silme yemek kaşığı nişasta
  • 50-100g visne içkisi (vişne likörü kullanılabilinir)
Süslemek için:
Yaprak haline getirilmis bitter çikolata

Pandispanyanın hazırlanışı

Şeker ve Yumurtaları aşağı yukarı 10 dakika mixerle köpürünceye kadar çırpın
Un ve kakaoyu eleyerek şekerli yumurta karışımına dikkatlice kaşıkla yedirin
Yuvarlak pasta kalıbını yağlayarak (28cm) boşaltıp 180-200 derecede aşağı yukarı 30 dakika pişirin
Piştikten sonra, pastayı ters çevirerek soğumaya bırakın

Bir gün önceden hazirlanması tavsiye edilir

Yapılışı

Pişmiş hamuru enine 3 eşit parçaya bölün
Soğutulmuş kremayı şekerle sertleşinceye kadar çırpın Pasta aynı gün içerisinde yenilecekse başka bir şey koymaya gerek yok Sonra yenilecekse jelatin konulması gerek
1/4 litre vişne suyuna nişastayı ilave edip kaynatın
Sonra ocaktan alıp vişneleri de karıştırarak soğumaya bırakın Soğuduktan sonra üzerine 20 ml vişne içkisini de ekleyerek pişmiş pandispanyanın üzerine yayın Onun da üzerine kremayı yayın Bunun üzerine kestiğiniz pandispanyanın birini koyup elinizle biraz bastırın
Vişne içkisinden üzerine damlatıp üzerine krema yayın
Bunun da üzerine 3 parça pandispanyayı kapatın ve tekrar vişne içkisi damlatın Geri kalan kremayı üzerine ve yanlara muntazaman yayın Bitter çikolatayı bıçakla kazıyıp pastanın yanlarına ve üzerine serpiştirin ve vişne taneleri sıralayarak krema ile isteğinize göre süsleyin

Afiyet olsun

Chefkoch'tan alıntıdır


Not:Viçne içkisini kremanın içine de koyabilirsiniz; veya bir gün öncesinden vişneleri içkinin içerisinde bekletebilirsiniz

Pastayı çocuklar da yiyecekse içki konulmaması gerekir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.