ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Schwarzwälderkirschtorte | Karaormanlar Vişne Pastası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391125)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Schwarzwälderkirschtorte | Karaormanlar Vişne Pastası
 
Schwarzwälderkirschtorte (Karaormanlar Vişne Pastası)


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Almanya'nın 1930lu yıllarından beri en tanınmış ve sevilen bir pastasıdır. Adı ve tadı, sadece Almanya sınırları içerisinde kalmayıp, dünyanın pek çok ülkesine yayılmıştır..

En önemli malzemeleri, vişne içkisi ile ıslatılan çikolatalı hamuru ve vişnedir. Üzerinin süslemesi için sahne (krema) ve çikolata kullanılır.

Schwarzwälder Kirschtorte (kara ormanlar pastası)nın adının nereden geldiği pek bilinmemekle beraber, üzerinin bitter çikolatalarla dekore edilmesinin Karaormanlara benzetilmesinden geldiği sanılmaktadır. İkinci bir husus da, pastanın yapılmasında kullanılan vişne içkisinin, Schwarzwald (Karaormanlar) bölgesinde yapılmakta olduğudur.

Wikipedia



Schwarzwälderkirschtorte ( Karaormanlar vişne Pastası)


Malzemeler:

Taban hamuru (pandispanya) için
  • 250g Seker
  • 300g Un
  • 2 Yemek kasigi Kako
  • 5 Yumurta
İçi için
  • 1 litre sahne (krema)
  • 50g şeker
  • Kremayı sertleştirmek için 3 yaprak jelatin
  • 400g çekirdeği çıkartılmış vişne (dondurulmuş vişne de olabilir.)
  • 1/4 litre vişne suyu
  • 4 silme yemek kaşığı nişasta
  • 50-100g visne içkisi (vişne likörü kullanılabilinir)
Süslemek için:
Yaprak haline getirilmis bitter çikolata.

Pandispanyanın hazırlanışı

Şeker ve Yumurtaları aşağı yukarı 10 dakika mixerle köpürünceye kadar çırpın.
Un ve kakaoyu eleyerek şekerli yumurta karışımına dikkatlice kaşıkla yedirin.
Yuvarlak pasta kalıbını yağlayarak (28cm) boşaltıp 180-200 derecede aşağı yukarı 30 dakika pişirin.
Piştikten sonra, pastayı ters çevirerek soğumaya bırakın.

Bir gün önceden hazirlanması tavsiye edilir.

Yapılışı

Pişmiş hamuru enine 3 eşit parçaya bölün.
Soğutulmuş kremayı şekerle sertleşinceye kadar çırpın. Pasta aynı gün içerisinde yenilecekse başka bir şey koymaya gerek yok. Sonra yenilecekse jelatin konulması gerek.
1/4 litre vişne suyuna nişastayı ilave edip kaynatın.
Sonra ocaktan alıp vişneleri de karıştırarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine 20 ml vişne içkisini de ekleyerek pişmiş pandispanyanın üzerine yayın. Onun da üzerine kremayı yayın. Bunun üzerine kestiğiniz pandispanyanın birini koyup elinizle biraz bastırın.
Vişne içkisinden üzerine damlatıp üzerine krema yayın.
Bunun da üzerine 3. parça pandispanyayı kapatın ve tekrar vişne içkisi damlatın. Geri kalan kremayı üzerine ve yanlara muntazaman yayın. Bitter çikolatayı bıçakla kazıyıp pastanın yanlarına ve üzerine serpiştirin ve vişne taneleri sıralayarak krema ile isteğinize göre süsleyin.

Afiyet olsun

Chefkoch'tan alıntıdır.


Not:Viçne içkisini kremanın içine de koyabilirsiniz; veya bir gün öncesinden vişneleri içkinin içerisinde bekletebilirsiniz.

Pastayı çocuklar da yiyecekse içki konulmaması gerekir..



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.