Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
donmuş, narlı, yoğurt

Narlı Donmuş Yoğurt

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Narlı Donmuş Yoğurt





Narlı Donmuş Yoğurt


Malzemeler
  • 2 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
  • 15 su bardağı yoğurt
  • 2/3 su bardağı nar aromalı şurup
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı [*]Nar suyu ve şekeri orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın [*]Limon suyunu ekleyip oda sıcaklığına gelmesini bekleyin [*]Bir kapta yoğurdu, nar aromalı şurubu ve nar suyu karışımını iyice karıştırın [*]Hava geçirmeyen bir kaba aktarıp buzlukta en az 3-4 saat (veya buzdolabında ertesi güne kadar) bekletin [*]Karışım iyice soğuduğunda dondurma makinenizin talimatlarına uygun bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin


EĞER DONDURMA MAKİNENİZ YOKSA:

Dondurma makinesinin haznesinin tabanı ve çevresi eşit oranda donduğu için içine aktarılan malzemeyi karıştırırken eşit oranda donma sağlar, yapılış esnasındaki küçük buz kristallerinin oluşmasını engeller ve karıştırırken küçük hava kabarcıkları katarak dondurmaya daha hafif bir kıvam verir

Dondurma, sorbet veya donmuş yoğurdu dondurma makinesi olmadan da yapmanız mümkündür İşin en önemli kısmı kabı doğru seçmek Çok çabuk ve eşit şekilde soğuyabilecek, aynı zamanda da mümkün olduğunca geniş ve yayvan bir kap seçmeniz gerekir Daha geniş bir alana yayılan dondurma daha hızlı donacaktır Kap olarak benim tavsiyem paslanmaz çelik veya cam Eğer mümkünse de buzluğunuzu en soğuk ayarına getirin

Tarifi uygulayıp bu geniş kaba aktarın ve tepesini alüminyum folyoyla kapatıp buzdolabında soğuyana kadar bekletin Eğer sabah veya öğlen hazırladıysanız akşama kadar, akşamdan yaptıysanız da ertesi sabaha kadar bekleyin Ardından kabı buzluğa yerleştirin Tamamıyla soğuyup dondurma kıvamına gelene kadar her 30 dakikada bir buzluktan çıkartıp 2-3 dakika boyunca hızlıca çırpıp buzluğa geri koyun Birkaç sefer bu işlemi tekrarladığınızda karışımın kenarlarında buz parçaçıkları görmeye başlayacaksınız Bu çırpma işleminin sebebi de onları kırıp karışıma yedirmek 3-4 turdan sonra dondurmanızın yenebilecek kıvama gelmesi gerekir Ardından hava geçirmeyen kabınıza aktarıp 4-5 saat daha bekletin




Afiyet Olsun

Bu da yoğurt sevmeyenlere nar ikramımızdır




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.